• 瀏覽: 623,338
  • 回覆: 147
  • 追帖: 180
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-23 05:19 PM 發表

分裂國家罪喎,會唔會輕咗啲呀?
冇阻嚇性囉。

坐完出嚟23歲未夠 ,如果佢之後得到嘅嘢 ,係佢本身未來四十年都唔會得到嘅,例如耶魯大學學位,外國居留權,錢等等, 大把人願意去坐呢四年!

仲要其他罪只係存檔法庭! 我覺得 呢個刑期不能接受,律政司要上訴。

用完既避孕套,美國佬點會睇佢?

佢又唔係好似梁天琦咁有魅力,唔好睇得佢咁高啦......

佢出到黎連耶魯鎖都買唔起呀....

熱賣及精選
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-23 10:04 PM 發表

行動黎講佢地同玩泥沙無分別

等於都係打劫,用真槍打劫,開埋槍,判十幾廿年好正常
用碌葛打劫,仲要初犯,判三四年都好足了
完全同意....呢隻只係烏蠅而已....

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-11-24 10:28 PM 發表

原來香港真係有唔少腦殘嘅人,話說我有家人做美容院,真係有客人話要退錢,因為唔肯用安心出行
呢度夠有人話安心出行廢架啦.....

成日要健康碼健康碼健康碼....唔用安心出行點會用到健康碼?

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-26 01:57 AM 發表

係D 黃頻道見佢地(BNOER) 講明唔打針, 唔戴MASK , 仲話中國鎖國清零係ON9 添
之前響英國有個BNOer牧師呢頭響集會講完要"香港XX"後過多一個禮拜就響當地中招死左......

果班當日參加集會既黑暴...祝佢地好運啦.....

事實上,有大部份BNOer都係打左針才過去,佢地都驚去到果度人生路不熟下無針打....

:網上及實體銷售平台Fairbuy,推出平價智能手機優惠,以成本價150元出售智能手機,並已預先下載「安心出行」,方便長者或有需要人士。該部智能手機型號為China Mobile A1s,使用Android 5.1.1系統。帖文引起網民熱切回應,截至現時已有逾400個留言稱有意購買。店主亦表示,在短短兩星期內已售出逾500部「安心出行」手機,並指希望此舉可以幫助「老友記」及有需要人士,但提醒手機並非所有都屬全新,且數量有限。"

呢D咪叫做"幫人解決問題"囉...而唔係叫響度嘈嘈閉話基層市民無手機用....

黑暴片都可以拎金馬獎?証明了台灣果然係黑暴最大贊助人

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-11-28 09:42 AM 發表

呢套紀錄片咁都攞金馬獎最佳紀錄片果然台灣乜都係泛政治化😡😡😡
點解呢套紀錄片唔講暴徒打爛晒全香港的交通燈,大肆破壞便利傷殘人士的設施,大肆堵路,大肆破壞港鐵站及火燒港鐵,拆毀路邊欄杆及掘起路邊磚頭,大肆破壞紅隧,大肆破壞中大及理大校園又唔講下暴徒襲擊無辜市民,包括深水埗的士司機被暴徒毆打,暴徒在馬鞍山火燒李伯及在上水用磚頭打中羅伯呢幾單野又唔講下警察被小黃人起底兼被暴徒襲擊,包括小虎Sir在 ...
果班響監倉既用完dom dom打晒飛機架.....

仲有個最佳導演,也是由黑暴電影拎,個導演移左民去澳洲的...

引用:
原帖由 G36 於 2021-11-28 10:54 AM 發表

唔好太樂觀
呆灣利用完曱甴
可能搵個反派出泥扮多完比意見
時機成熟時作為趕走曱甴的理由罷了
就黎九合一選舉,英英又要開始拎番呢班dom dom出黎用了......

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-11-28 11:56 AM 發表

呆蛙最叻舞弄民意.
一方面. 比個金馬獎你威威.
背后就趕班曱甴出境.

台灣入籍困難關注組,一向話台灣靠唔住,果然。。。
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=3&tid=30299967

香討・香港 No.1
全新香討App:
http://www.networld.hk/apps/discuss
用完既dom dom 梗係要掉啦

"立陶宛議員代表團昨抵達台灣,將出席本周舉行的「開放國會論壇」,並會見總統蔡英文。率團的立陶宛國會友台小組主席馬爾德基斯表示,預期這次旅程會再為雙方帶來更進一步了解。"

台灣又要招呼班呃飲呃食友去叫台妹了....

"民主派 47 人初選案今日在西九龍裁判法院提訊,民主黨前主席劉慧卿今日在社交平台發文,慨嘆大部份被告已被關押9個多月。貼文更加吸引經民聯立法會議員石禮謙留言,稱「這不是我們認識和深愛的香港,願上帝保佑他們。」(This is not the HK we know and love. God bless them all)"

石x謙本身代表地產商,佢既說話睇黎班地產商仍然唔甘心.....

引用:
原帖由 山下肥肥海鮮 於 2021-11-29 12:06 PM 發表

預計3000~3500每曰
其實如果每日3000都已經係全通架啦...始終真係要來往中港既商業人員唔會太多....
想旅遊既話唔該等多一陣先啦....讓跨境學童先來港上番真人課吧.....

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-11-30 04:06 PM 發表

我其實幾好奇剩餘三成多一針未打嘅係唔係都係長者?
話政府為通關谷針,連飯都唔俾佢地食,咁香港要封一世?

長者唔敢打唔願打成日俾某班人當成偽命題借題發揮,全港要為佢地封幾耐?
70歲以上打左一半都無,80歲以上打左兩成都無...

佢地好多都係信左洞房,以為打針必死,所以死都唔肯打...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]