• 瀏覽: 666,238
  • 回覆: 79
  • 追帖: 180
引用:
原帖由 dustin 於 2021-12-6 12:02 PM 發表

不負責任!有小朋友又諗住唔睇醫生,除咗supplement,佢無帶平安藥果啲過去㗎咩?最基本香港藥房都可以好易買到嘅小朋友版傷風感冒退燒藥都無?我都信supplement有用,但佢識用嗎?定係自以為識就求其俾小朋友食?發燒燒到幾多度?聽你講面都腫埋,好恐怖囉,我即時諗起之前上電視因手術問題,搞到變植物人個細路女,就係成塊面腫晒。身體發燒係打仗,佢講得無錯,但成個星期仲未退燒,就唔係咁簡單。稚子 ...
響英國,就算中左新冠,都唔乸駛旨意入院,亦唔乸駛旨意會醫你,更何況你係黃種人?港豬過到去,連吠都唔敢吠一聲

熱賣及精選
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-12-6 09:04 PM 發表

新果隻變種真係好很勁
只要除口罩身處同一間公司,打晒疫苗都有五成機會係一兩個鐘內乃野
之前果隻delta,打晒疫苗的話,就算同住既家人,都只係四分一機會乃野
咁計傳染力勁左100%以上
如果歐洲寄左D 有毒既野過去,或者佢地帶埋D 有毒既手信返公司,唔戴口罩基本就冚家鏟
美國啲專家講話新變種病毒無Delta咁危險,說就算感染左都係小事而已,真係擘大眼講大話,我淨係睇到歐美同埋日本仔之前急急腳就又封關又剩,就知道佢地一定知道呢隻新變種病毒有幾危險囉,這些年,我已學懂白皮講嘅野完全不可信的

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-12-6 09:10 PM 發表

佢係咪唔知持續發燒等於身體頂唔住
免疫正常運作,最多發一兩日燒
幾廿年前無讀過書既阿婆都知咁燒法好大鑊...
真係要問下個阿媽係咪想上新聞
佢可能唔係唔想醫,而係啲白皮唔乸得閒幫佢地醫,唔通咁都會響非死不可度講出黎咩

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-6 07:22 PM 發表

冇錯一邊話要中港通關 另一邊就屌鳩政府松章俾免檢疫嘅人入境,到政府收返正,又話政府對回港人士苛刻,總之乜都係東方啱
在我來說,傳媒早已經毫無公信力了

引用:
原帖由 hanE 於 2021-12-6 08:49 PM 發表

係噃!點解冇哂周庭消息?
好似已經出左獄了,潛晒水,仲夠膽搞事咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]