• 瀏覽: 620,237
  • 回覆: 235
  • 追帖: 180
引用:
原帖由 ing.baring 於 24-11-2021 14:58 發表

安心出行︱12.9起進入食肆、戲院、主題公園等場所必須使用
https://www.hk01.com/社會新聞/704185/安心出行-12-9起進入食肆-戲院-主題公園等場所必須使用
溫水煮蛙,愚港蛙喺要慢慢加溫,不知不覺下,先會被收拾

熱賣及精選
引用:
原帖由 funny12 於 24-11-2021 15:29 發表

依家又話咩歧視盲人喎心盲嘅人全港都有
掃安心出行不是新事物,除非失明人士12月9日前喺唔出街嘅,又或者失明人士處理填紙仔會比scan QR code方便

引用:
原帖由 funny12 於 25-11-2021 09:43 發表

所以係攞嚟講,同地盤工入在街食飯盒同一道理
今天已經冇人關心地盤工人食飯問題,而轉咗去關心對人有危險嘅野獸-野豬條命。為咗反政府,可以幾無恥都有。

引用:
原帖由 ahmei 於 25-11-2021 14:21 發表

新聞片見到一束花啫。
之後會唔會開壇燒衣紙
應該要打齋超渡,做埋破地獄,野豬的命也是命

根本就痴線,本來各有各生活的地方,就喺呢啲所謂大愛,硬要將野豬同人嘅距離拉近,害死野豬。你不殺野豬,野豬因大愛而喪命。

引用:
原帖由 ahmei 於 25-11-2021 14:24 發表

好似有人話覓地收留圈養直至政府有完善方案才放豬歸山咁話喎。
衹收40-50隻,收到幾多竇?剩深灣嗰班都未夠,加上圈養後,更進一步改變生活習性,進一步消減野外生存能力,又喺愛你變成害你的屎橋。

引用:
原帖由 RockMe 於 25-11-2021 20:57 發表

野豬一年生2次,
每次生四五隻,
好快變一百隻,
然後二百隻.............
到時又要找愛協人道毀滅.
到時就賴政府諗唔到好方法,被迫將野豬人道毀滅,光環自己攞曬,政府就壞事做盡

引用:
原帖由 dustin 於 26-11-2021 00:47 發表

嗱嗱嗱, 如果佢地做到好似西藏人咁, 見到啲嘢食俾烏蠅圍, 都好大愛咁由得佢地食, 分緊啲俾佢地食, 然後自己就食佢地圍完啲食物, 咁我就佩服佢地喇.
可不好似西藏人天葬咁獻上自己軀殼比禿鷹,愚港大愛人士將自己獻上給野豬,這種捨身成仁就真喺大愛喇

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 27-11-2021 17:27 發表

完成第三針科興,自我感覺今次最快肚餓
這是科興疫苗的副作用,而且大部份科興疫苗接種者都會出現的副作用

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 27-11-2021 23:07 發表

12點打完針出來就吃了一大碟咖哩炸雞蛋包飯,2點就紅豆冰,4點就雞尾包,5點仲食左點粟子,7點就燒味飯水果,10點仲整返支甜筒,都算人生更精彩
盡市民責任,食得開心,比個讚你。

我也夠半年,但會夾聖誕節放疫苗假,下個月去打第3針

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 29-11-2021 20:21 發表

趴街個個帶個黑畢死老豆老母嗎,個關注組有沒有註冊的是否非法社團呀
最好調查埋有無收外國勢力資助

呢啲福佳,唔去譴責製造問題嘅人,對嗰班餵野豬嘅大愛不出半句聲,反而對解決問題嘅政府多多聲氣。你話你唔喺反政府組織,我唔信囉,還望比卡超司長同鄧局長,多加留意這個懷疑反動組織的動向,星星之火可以燎原啊!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 29-11-2021 22:48 發表

好人好姐點會帶個死人口罩,去殯儀館帶我唔話你,,,無外國勢力我唔信囉,白鬼每年殺幾多野生動物有些仲組團去非洲大開殺界,,香港話人道毀滅野豬就同一天6份外媒報導,我仲以為登登瓜老襯呀,,,嚟D關注組聽個名都無個好人查下去一定唔少料
比班福街玩下嘢先,等警察跟下班人背後金主詳情,有任何反政府異動就一鍋端

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]