• 瀏覽: 956,458
  • 回覆: 143
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-12-20 07:52 PM 發表

所以2+2咪送個女返清華,睇下傍唔傍到個紅三富三😋
佢啲仔女都真係幾“聽話”,一個就急急姐弟戀娶個模特兒生個仔,一個就大住個肚嫁。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-12-25 10:15 PM 發表
我黃💩細妹話聲夢歌手唱歌及跳舞是垃圾,罵埋TVB僱用童工,仲話聲夢係抄妖TV,拍嘅廣告又唔夠“鏡”呢個組合咁多,又話“鏡”呢個組合搵好多錢,深入民心,唱歌跳舞又好叻好勁
我黃💩細妹仲反過來罵我地正常藍人唔抵得佢哋咁勁,不斷在網上(包括香討)集體唱衰佢哋喎,明知“鏡”呢個組合唱歌及跳舞都是好差,黃💩咁都盲撐:chcz_15 ...
我發覺呢樣嘢真係"平行時空", 我o既黃朋友都係覺得佢地好紅, 聖誕都整個whatsapp sticker...好似之前黃黑人接收到啲訊息咁, 同我地係完全唔同...

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-12-29 12:57 PM 發表

根本西人就用中國醜人去打擊中國人,我就永遠唔見呆灣醜人可做模特兒。
得罪講句,呢啲樣都唔係普通醜,要搵都真係要花心思專登去搵。

引用:
原帖由 hkc9 於 2022-1-4 12:14 PM 發表

磚加知道的,點會唔知呢!
但一定一定唔會講囉。

有留意到某磚加第三針打乜嗎🤫
究竟係第幾針呢? 我一直有疑問. "疑似"第一針自己針...無傳媒報導佢打第二針...

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-1-4 09:56 PM 發表

你睇呢2日愚港人爭住排隊打疫苗,當中不少是第一針,望月樓群組6條友,群組爆發要5日後先揾到人,以愚港人怕死程度,政府推行步伐可以比以前更快。
怕死時但亦怕麻煩, 咁多報導, 全香港人都應該知道"望月樓"群組, 點解果6條友隔咁多日先肯"蒲頭"? 如果唔係發覺"包廂"入面o既人都確診, 政府會唔會咁有"毅力"堅持追蹤晒所有同時段食客呢? 再推測, 其實收到安全出行通知o既, 究竟有幾多% o既人係怕麻煩或怕被隔離影響生計而唔去做檢測呢? 圍封果啲死唔開門有無跟進呢?

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-1-5 07:44 PM 發表

所有599F處所停業,大型活動剎停,今次經濟損失好大,當中部份大商家如果同國泰開拖,國泰都幾大鑊
好多大公司包括政府啲人出差都鍾意坐國泰(我以前試過有次出trip,老細想就航班要改開會時間,俾大老細炳佢,咁多航空公司,無一班機啱時間咩?搭其他機唔得咩?),又貴又可以用公數儲飛行里數。將來齊齊唔俾員工出公數坐,哈哈哈。

引用:
原帖由 054D 於 2022-1-6 12:04 AM 發表

長榮圍內人自己分錢,你居然當真?

你知唔知航運價點解飛升?係因為外國港口因為疫情而唔夠工人導致海外塞港空箱返唔到中國而運價暴漲。

如果所謂壓力爆煲影響大,定係外國疫情影響大,睇航運業就知係後者。
忽然諗起細個時有時經過火車路,久唔久會有一車好臭嘅火車經過,依稀記得係貨運火車,仲有啲車卡係好似籠咁裝住啲生豬。香港背靠祖國,阿爺連遠在非洲嘅人都關顧,唔通會由得香港人唔夠糧食?所以根本唔需要擔心,除非一定要食外國貨。但都係果句,非常時期,食得飽夠營養就已經非常感恩,仲要挑食嘅,咁我只能講句挑。。。

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-1-6 08:30 AM 發表

呢條酒吧佬一向無視佢,眼中衹有錢,全無社會責任。酒吧不是必需品,唔啱咪執咗佢囉。
佢唔通夠膽鬧惡太咩,飛雞飛鴨好多都係佢地客仔嚟嘛,一陣全行罷去佢果間點算?又係為錢。做生意係慘,但好多行業都係無生意,人地咪又係攞積蓄頂住先,頂唔到執笠嘅都大把。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2022-1-6 03:38 PM 發表

實際影響會有幾大我唔肯定.
不過都相信唔會細.
香港係國際城市, 大量貨品出入要靠空運.
需然現在已經好少廠, 都唔少貨係空運出去.
如果冇咗空貨都應該好大鑊.
正所謂做開有條路, 做開好地地唔會想去轉.
但係被迫想其他方法去代替而又冇乜大問題的話,
將來就算正常番都未必會轉番.
咁香港競爭力/經濟就更衰.
師兄有理,糧食背靠祖國應該無問題,但其他要靠外國進口嘅物資,可能要搵國產代替品,甚至由祖國入口(好似我地有時淘佬都會淘啲香港少入口嘅外國嘢)。但做管理嘅都會明白,唔可能永遠俾人錬住條頸威脅,況且惡晒呢單嘢影響全港人性命安危。

micky師兄都講,最近入口嘅外國食品如澳龍咁,進口量係大到香港人無可能消化到。少啲入口,少啲走私,都係好事。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]