• 瀏覽: 956,390
  • 回覆: 26
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 靚c9 於 2021-11-8 09:05 PM 發表

大家有冇興趣呢?

大叔,馬兄,大橋兄,big 兄 ,han e ,腰兄,火兄仲有好多好多.....一圍好似吾夠
如果有飯局,我有興趣,希望有日攪得成

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-11-9 06:31 PM 發表
調查報道丨周小龍又作死 硬銷煽暴冬裝

https://www.wenweipo.com/a/202111/09/AP6189be2ce4b0c0f6bc944579.html
呢條友仔做咗咁多或明或暗嘅支持黑暴嘅小動作,唔明點解國安仲未招呼佢?

之前有報道話佢店舖內有高過人嘅黑暴雕像,做得咁揚,唔知仲係唔喺度?睇佢胸有成竹咁,唔通幕後金主好有勢力?

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-11-18 06:29 PM 發表
我在5月22日完成打第二針科興,剛剛好符合政府的要求,即完成打第二針科興後至少半年才可以接種第三針(11月22日已夠半年),11月23日之後就可以預約打第三針科興
師兄既然講起第三針,我順口搭句,家父亦都打咗兩針,咁係咪最好打多一針呢,我覺得政府冇俾到清晰嘅指引,我哋唔知打唔打好

引用:
原帖由 geometric 於 2021-11-21 10:27 AM 發表

香港的確是怪胎,專家變了做唯佢地獨尊的尊家。
一旦專家變了尊家後,佢地身份就由體制外的諮詢顧問變了垂簾干政又不用負責的人士。

大陸防疫指引是統一由衛健委發佈,其他甚麼網紅醫生的言論均不會被視為權威建議。但愚港就是怪在除了官式顧問,求其一間傳媒訪問一位醫生,就可以奉之為專家指點江山。
鬼咩,政府帶頭防疫嘅部門首長都係黃底,唔跟國家指引,磚家講啲同政府相反嘅嘢又唔敢出嚟駁,人必自侮然後人侮之,俾人睇唔起實係必然

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2021-11-25 03:43 PM 發表

安心出行 在下月立法會選舉日會被「馮蛙」按停 !

「李慧鯨子」話 ( 暫停 ) 有助提高投票率

安心出行 作為頭等大事的貞節牌坊 可以暫變小事

安心出行 有被尊重過嗎 ?

不被尊重的與廢, 其實沒有分別 !
同意大大所言,防疫乃頭等大事,絶對凌駕乜嘢爛鬼投票率,港官最叻製造⎾豁免⏌條款,開一先例,第時又可以用第二個理由豁免,而家風頭火勢擴大強制使用安心出行,佢反其道而行,我真係懷疑馮驊呢條友係咪黃底

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-26 03:14 PM 發表
好消息係COVID 19睇黎明年要收皮了
壞消息係,如果真係收皮, 係被南非果隻 COVID 21 收皮...

只係兩年已經變到阿媽都唔認得
都話一開始唔好叫新冠,宜家點叫好
師兄,我記得藥廠最初推出mRNA疫苗時,話呢隻疫苗嘅⎾優勢⏌係可以好快更改結構,如果隻病毒變種,新嘅疫苗可以好快出到,而家隻病毒搞咗年幾兩年,出咗n隻變種,但似乎疫苗都係用緊原來嘅配方,感覺好似俾咗啲藥廠老點!

引用:
原帖由 dustin 於 2021-12-6 12:02 PM 發表

不負責任!有小朋友又諗住唔睇醫生,除咗supplement,佢無帶平安藥果啲過去㗎咩?最基本香港藥房都可以好易買到嘅小朋友版傷風感冒退燒藥都無?我都信supplement有用,但佢識用嗎?定係自以為識就求其俾小朋友食?發燒燒到幾多度?聽你講面都腫埋,好恐怖囉,我即時諗起之前上電視因手術問題,搞到變植物人個細路女,就係成塊面腫晒。身體發燒係打仗,佢講得無錯,但成個星期仲未退燒,就唔係咁簡單。稚子 ...
唔好話細路,大人面腫都唔得啦,你問下啲女仔,塊面腫咗睇唔睇醫生,十個有十個都仆到去睇啦,影響健康事小,影響顏值事大也,挽下手腫咗收唔番,咪即係破相,喺女仔嚟講,死咗好過也

引用:
原帖由 y98141 於 2021-12-29 04:28 PM 發表
搞掂,今晚加餸 開支酒
疑問: 既然已被國安處凍結資產,遣散費從何而來?

傳《立場新聞》董事蔡東豪已經⎾著草⏌,目前身在澳洲,蔡正被警方通緝。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-12-30 09:09 AM 發表

臘腸高層17m full pay買豪宅,唔知屈穎妍身為毒果高層嗰陣有咩福利呢?
妖,個個都full pay買樓買車,究竟嗰時俾咗幾多錢入嚟?

臘腸俾人凍結六千萬,我一個馬迷朋友話:⎾啱啱係等於新年六合彩嘅金多寶,乜網媒咁好搵嘅咩?⏌

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-12-30 06:46 PM 發表
呢兩位立場新聞現任及前任高層冇得保釋,真係佢哋成功爭取自己享受免費食宿及醫療,開展精彩人生,可以趕得切一齊同手joke在監獄內齊齊倒數迎新年及農曆新年
http://news.tvb.com/instant/61cd8ce7c652e9411622895b
點解兩個編輯冇得保釋,佢哋嘅老細(董事)反而可以保釋?

首位華人市政局主席、前立法局議員張有興今早在家中離世,享年99歲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]