• 瀏覽: 956,324
  • 回覆: 44
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-11-4 02:03 PM 發表

不要問只要信,必太無事就會話經老尾歐豬驗證值得信賴,當有話題黑媒就立即報導中國和德國研發的必太,,,,得左明晒,,
方向報成日都話伏比太係中德研發...其實個記者知唔知復星只係大中華地區既代理,中國連代工廠都無

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-11-10 01:53 PM 發表

無的啦,2個機司確診仲可以係社區趴趴走,仲可以自己坐公共交通工具驗核酸,,都唔知有無落老蘭,有沒有去港島東海邊酒吧區,分分鐘去了落士費台
真係次次都咁巧,話邊度係防疫漏洞,就即刻爆,但係可以乘機又再收緊防疫限制

引用:
原帖由 mixit 於 2021-11-10 09:01 PM 發表

認同,相信有不少學生等緊接穜科興
專家肯開放科興,大部分中學應該即刻返全日

引用:
原帖由 3848 於 2021-11-11 06:47 PM 發表

係呀,我阿女個班主任話會call家長問打疫苗意向,之前已經隔兩、三個禮拜就有通告問打咗未,但電子通告冇得寫等打科興,今日就直頭話要直接同家長聯絡。打嚟重好,我可以直接講等打科興,我全家成年人打唒科興,點都唔會打伏必汰,阿女表姐打完伏必汰第二日要睇急症,表姐睇醫生時,醫生話好多類似cases ,跟住都係冇咩做到,比咗止痛藥就叫你返屋企瞓覺。我會同老師講我唔敢搏,唔該學校同教育局再同磚家反映,而家 ...
是但搵個空格打「我要打科興!」落去😂😂

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-11 07:30 PM 發表

唔係喎, 啱啱睇新聞, 果條袁獸唔知係咪怕死, 話打咗兩針復必DIE, 第三針考慮轉打科興喎...
個個都係咁諗😂😂

引用:
原帖由 geometric 於 2021-11-25 03:43 PM 發表

我早前最終也是去了官涌打第三針。
幸好這兒不少師兄師姐提醒可以在私家醫生處注射科興疫苗。如果想打第三針的網友除了在疫苗中心注射外,也可以考慮在私家醫生注射疫苗。

題外話,聽到不止一個人跟我說第三針會溝針轉打伏必大。鴨嘴教授的溝針論真的令不少人走了去溝針.....但願不要有太多副作用吧。
其實好多私家醫生診所都可以walk in打,唔使預約唔使排隊

引用:
原帖由 funny12 於 2021-11-25 02:16 PM 發表

聽講仲有送花去悼念野豬
咁有無攞埋生果燒肉切雞去祭d野豬呀?

引用:
原帖由 YUENGIL 於 2021-11-26 03:06 PM 發表

新聞
老美1日9萬幾單叫緩和步入正軌
中國一日78單叫又新增,爆疫
黃上腦係冇得救既

美國疫情緩和
美國在過去的一周平均每天新增約9.6萬宗確診,較上月中旬高峰期減少44%,住院率亦較上月下降35%。過敏與感染疾病中心主管福奇表示,這是好消息,防疫工作步入正軌,但仍然須保持謹慎

中國又增68例新冠本土!2省爆疫關聯指向同一度假區
中國5日公布前一日新增 ...
老尾有防疫過咩?只係不停叫人打針

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-11-30 08:15 AM 發表
前兩日我話同樹申請緊簽證去宇宙國公幹,仲話去最少1-2個月.......

病床快不夠了!
南韓「與病毒共存」破功
醫界憂死亡人數遽增

https://www.google.com/amp/s/newtalk.tw/news/view/amp/2021-11-28/673275
今朝新聞報話南韓放棄病毒共存政策

邊個叫玩足3個月,last minutes先走

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-12-14 09:14 AM 發表
支持傻侵再做佢老尾腫桶!

特朗普:懷疑中國偷取美國高超音速導彈技術
https://www.hk01.com/即時中國/711763/特朗普-懷疑中國偷取美國高超音速導彈技術
個標題係咪打漏左兩個字?
「特朗普:懷疑中國偷取美國未來高超音速導彈技術!」

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-23 02:41 PM 發表

個丹麥褔佳夠膽入境先講喇,國安喺機場等緊佢。要收租先攞得翻,肯定無人認頭,之後可以送去堆填區
就算佢夠膽都入唔到境,唔會批簽證比佢

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-29 05:46 PM 發表

阿爺家連佢老尾出嚟吠都未驚,呢啲黑妓協會出嚟柒,咪等比阿堅哥打臉
唔係妓協個主席都拉埋咩?點吠呀?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-29 06:52 PM 發表

要堅哥出手,當然不是愚港那個鷄蟲煮食,喺白鬼嗰啲黑妓組織同白鬼政棍
白鬼得把聲,剩係識制裁

引用:
原帖由 oneforeall 於 2022-1-4 05:38 PM 發表

家人個仔上年九月做大學生時才17歲,不過收到大學取錄通知時也告知要打了針才能進入校園。當時18歲以下12歲以上的港人只能打BNT,家人一直拖,希望磚家早d建議開放打科興。可惜臨近開學也等唔到,係好無奈情況下八月時俾佢個仔打了BNT,最後磚家係十一月尾才開放科興俾12歲以上的人去打。

我想講,因為要返學讀書,香港18歲以下12歲以上未成年兒童好多都係這幾個月內打了BNT。只希望大家(包括本 ...
中學唔係強制,學校點催我都唔比個小朋友打,等到有科興,啱啱先打

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]