• 瀏覽: 956,508
  • 回覆: 34
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 ahmei 於 2021-11-25 02:21 PM 發表

新聞片見到一束花啫。
之後會唔會開壇燒衣紙
佢地應該買隻全豬去拜一拜, 超渡一下, 記得唔好斬...拜神用

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2021-12-19 11:32 AM 發表
今朝都去投咗票
人數明顯冇上次區議會咁多人
但區議會咁多人出嚟先唔尋常

當然,比上次立法會選舉都真係靜咗。
我今朝都已經投左票

今年我區個投票站轉左去第二間學校搞,感覺上counter多過以前。而且今年終於用電子派票,唔洗好似以前咁要跟身份証字母分流,加快左成個流程...又有個screen俾你確認係你個名同身份証no.,少左個位俾人做手腳,抵讚

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-19 09:53 PM 發表

呢個就喺立場行先的結果,衹要是建制的對家,選個拎白咭嘅又何妨?反正反政府目的已達,冇人幫自己做嘢,冇人為自己爭取利益我不管了。
就好似尋日呆灣所謂嘅公投, 立場行先人民食屎都冇怨言

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2022-1-3 01:31 PM 發表

我身邊都有藍人打完科興 第3針想打伏必泰, 就係因為班sell 屎日日吹抗體勁 科興抗體下跌快, 但完全無視T 細胞及其他野.
我自己唔打算溝針

https://news.mingpao.com/pns/國際/ ... t細胞堵疫苗「漏洞」助抗omicron

研究:T細胞堵疫苗「漏洞」助抗Omicron

【明報專訊】荷蘭與南非的專家分別研究發現,新冠疫苗的抗病毒效力縱在接種後隨時間減弱,可是人體免疫系統關鍵的T細胞(T-cells)依然能作為對抗Omicron的第二重防線,避免受感染者情況轉危。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-1-6 10:23 PM 發表

張相今日影定上星期影先?
上星期都未開始爆....要等食衛局出黎澄清先再鬧吧.....
食衛局澄清左...d乜乜secret出嘅post有咩目的,心照啦...

https://www.hk01.com/熱爆話題/720705/食衛局職員辦28人酒店聚餐-網民批成防疫漏洞-公務員有特權

食物及衞生局回覆查詢時表示,基層醫療健康辦事處部分職員於1月4日同到一間D類食肆午飯,28位職員分坐餐廳內其中4枱,每枱人數4至10人不等,並沒有超出相關餐飲處所每枱上限12人的規定。午飯期間,職員均有遵從相關社交距離措施的規定,包括每枱超過三分之二的同事已接種新冠疫苗;各人在進入餐廳前已使用「安心出行」流動應用程式掃描「安心出行」場所二維碼;離開餐桌時均有佩戴口罩等。

基層醫療健康辦事處都叫抗疫部門之首嘅話,咁樓下掃街嗰果都係前線抗疫英雄啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]