• 瀏覽: 956,370
  • 回覆: 67
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-11 11:00 AM 發表

大把呢啲自我欺騙嘅傻西喎,講到為左個細路先逼於無奈地出走,其實最終都係為左自圓其說,搵個藉口呃自己啫,為左細路?但就年年帶佢地去維園參加豬聯會個元寶爉燭洗腦大會,灌輸啲有毒嘅思想俾個細路,咁叫為左細路喎,人唔笑,狗都吠啦
其實自己崇洋,覺得白皮高人一等,依家有佢哋口中既所謂'大好機會',就搵細路做借口話去移民囉

引用:
原帖由 幾韋建倪 於 2021-11-11 11:38 AM 發表

放心啦,下一代受返。
當佢地返中國搵機會,長著一張中國人樣但唔識中文,你估機會有幾多。
咁又係~果陣咪怨番佢哋啲老豆老母~

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2021-11-11 11:58 AM 發表

現實係有得去旅行, 班黃屎就會衝去打.
依句真~無得返佢哋口中個'鄉下',好大件事架

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-11-11 08:45 PM 發表

倡議取消佢地雙重身份,以後唔好返來討著數。
等佢哋去得八八九九,一嘢cut左佢哋個中國籍,安心去做白皮狗

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-11 07:30 PM 發表

唔係喎, 啱啱睇新聞, 果條袁獸唔知係咪怕死, 話打咗兩針復必DIE, 第三針考慮轉打科興喎...
大台新聞有講一句科興剩餘比較多呀~幾衰格呢,依句唔知係咪屎渠勇講定大台自己up嘞

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-11 06:02 PM 發表

後唔後悔不重要,最緊要第時唔好又作埋晒啲「冠冕堂皇嘅理由」死返黎香港就得
可能又講番為左細路為左下一代囉,成日都懶偉大架啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-12 01:53 PM 發表
"港大發律師信要求支聯會移走涉嫌違反《港區國安法》的「國殤之柱」雕塑期限已過。「國殤之柱」創作人丹麥雕塑家高志活(Jens Galschiot)據報發出公開信,要求港大協助他將「國殤之柱」運回丹麥,同時希望港府保證,他和團隊不會因為來港處理事件而被控違反《港區國安法》。"

街市講數呀?你認投既話黎香港即刻拉.....
垃圾掃去堆填區啦~仲阿芝阿左

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-11-13 08:40 AM 發表

佢地話咁樣可以生產更多抗體
真係亂up一通

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-11-13 12:11 PM 發表

嘩,20隻曱甴集體入冊,何其壯觀,真實嘅「齊上齊落」,監獄見呀!
齊上齊落倉底見

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-11-13 12:04 PM 發表

嘩!
真係好消息,
日日禁慶祝,
我再做幾多運動都攪吾掂

公海好多智障
話去街市小販冇生意,因為老人家冇智能手機,繼續9噏
揾藉口反政府。

我為左尋日家人聚會,連續三日隻身去入貨,日日都多人到好似去搶禁。

c9就係禁,
為左屋企人要開飯
幾辛苦都會去做

我就吾信
要掃安心出行,
而有人吾去買餸煮飯。
公海果啲智障同我公司啲黃c9講既一樣,話街市啲人好橙呀無人幫襯,話阿公阿婆唔識用丫~又話政府又想追蹤市民啦離唒譜啦~根本街市日日都人頭湧湧,咪唔好掃唔好入街市買囉

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-11-13 08:52 PM 發表

有個好朋友,黑暴時大家一齊成日插曱甴,
估吾到要局住上路。

老婆精神病突然鬼上身,要去陰國,吾係就玩自殺,局住投降。

即係要老公仔女陪葬
我真心做吾到講祝福說話,一家仲要有三個係病人,
到底有幾癲既女人,至會禁迫個老公?
早輪係新開果個男人心聲版,已經有男人呻比老婆逼去移民既事

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

你的朋友並不孤單
真係唔少呢啲比人洗唒腦既,以為外國乜都好乜都香

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-11-14 12:36 PM 發表

朋友真係好慘
高薪厚職
年過半百
幾個仔女又細
仲要長期病食藥

根本就係
一手爛牌
輸少當贏
平時日常生活
得一個人揾$
已經步步為營
點可能會玩出走??

娶個癲既真係可以
冚包散

手牌禁惡攪
正常生活
冇半億傍身
都吾夠膽放鬆心情
辭職後冇安全感
日子點過?
靚c9, 鄧你朋友慘,年過半百,高薪厚職,辭左香港都難搵得番,仲話成家去英國~佢老婆真係害全家

引用:
原帖由 054D 於 2021-11-17 01:41 PM 發表
不滿被鬧癲佬 電工爭執捏斃女友認誤殺 今輕判12個月感化|即時新聞|港澳|on.cc東網

誤殺判感化, 醫院令都唔洗, 就怕有人摸仿

必須上訴

香港無最低刑期CONCEPT, 法官量裁空間實在太大
真係痴線大哂

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-2 06:08 PM 發表
香港電台多個節目社交媒體專頁明日起暫停

香港電台在網頁公布,多個節目的Facebook、Instagram和Twitter社交媒體專頁明日起將會暫停。有關節目包括《早辰早晨》、《The Pulse》、《議事論事》、《鏗鏘集》、《頭條新聞》等。 另外,《RTHK WEB+》Facebook專頁亦發表帖文指,明日結束運作。港台發言人表示,不時檢視在社交媒體的宣傳及推廣策略。發言人又表示,《鏗鏘集》逢 ...
又有好消息

今日公司班黃嘢,討論緊尋日地鐵件事,架車英國製入唔到位,就話啲維修零件螺絲係大陸製,真係乜都有位入

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]