• 瀏覽: 956,517
  • 回覆: 139
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-10-8 01:42 PM 發表

在下對班妖人毫無認識,衹知有時在地鐵站見到啲妖人廣告,但都唔知邊個打邊個
一班垃圾,冇歌藝,全部油頭粉面……
根本唔想睇。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-10-9 03:57 PM 發表
大圍金獅花園水樣本驗到老尾肺炎,嚟個愚港真的好妙,妙不可言,司政報導出台通關第一大項,然後隔天相隔50日就有本地確診,再隔天就水樣本驗到,恰恰好恰恰好呀
時間真系(好×巧合)

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-10-9 06:13 PM 發表

連行政會議阿陳xx受訪問都說香港夾係中西方中間,好難做哦,,連政府權力合心都可以講這些,在去地角度國家唔係比一切重要,最重要係權力和搵錢呀而愛國真係放係第幾位啦,,,我都想知能讓衛健委滿意的通關要求愚港能做到多少,,,
香港真系會有人唔會用健康碼,黃屎💩就系一定,仲有班非我族裔(印,巴,菲,印,白皮……)。

真系好惡搞

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-10-9 05:04 PM 發表
呢單嘢隻曱甴分分鐘要加多幾碌

[頭條日報] 醫生元朗非法集結判囚 中大澄清陳家亮無寫求情信

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2260147
應算系使用虛假文書,件律師同個犯串謀,都應該要檢控埋

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-10-9 08:42 PM 發表

香港抗疫防疫通關恰恰好

通關難在防疫政策手段"無頭緒"

日前,行政會議召集人陳智思接受彭博訪問,指香港被夾在內地「嚴防輸入」及歐美「與病毒共存」的矛盾當中,使香港在防疫政策上「雙手被綁」,淪為「防疫成功的受害者」,由以往賴以成功的自由港,變成「全球其中一個最難出入的地方」。他又宣稱陸港免隔離通關「要符合他們的標準,而最麻煩的是,對此我們沒有頭緒,起初他們要求香港必須『清零』一段時間,但現在 ...
唔係冇頭緒,系詐唔知加扮傻

就當真係唔知,呢班仆街都只係覺得自己好X掂,唔使學阿爺套嘢,覺得阿爺套嘢多鳩餘,根本唔想去跟。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-10-9 09:09 PM 發表

好一句:要符合他們(中央)的標準      己露出馬腳及己說明一切心態,香港此等行症人猿究竟為誰服務面向哪方???香港終究要惡搞一番!
呢位行政會議成員的黃人嘅特質露曬出嚟啦。

[10/11 09:34] +852 9211 1073: [頭條日報] 專欄|港府推「健康碼」訊息混亂

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2261048

至於香港用的「通關碼」,她傾向只需過關人士使用,無追蹤功能,但使用的人要自己申報過去行蹤、住址等。

屌,咁點同阿爺傾呀

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-10-11 10:52 AM 發表

我一向沒有特別批評林鄭, 但這幾天兩單野, 林鄭真是扣晒分
一, 要返內地的才需要裝健康碼, 其中謬誤我不講了, 等睇阿爺打臉
二, 房委會起樓慢要罰錢......稍為了解房屋問題都知, 起樓慢最大原因, 在於土地供應, 規劃, 乃至受環評, 咨詢, 司法覆核等因素影響, 而真正起樓, 其實係好快, 除左受天雨影響或遇到意外, 例如不正常沉降, 溶洞...等....
而罰房委會有Q用?  ...
一個連八達通都唔曉用,厠紙都唔知喺邊度買,系低能定離地的人,大家自行感受……

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-10-13 11:02 AM 發表

瞓咗年幾而家至瞓醒?
早幾日林鄭話不可行,家下陳局長又話要咁行,究竟你哋政府內部的高官點溝通。

關於【內地與香港恢復免隔離通關的意見】調查
https://docs.google.com/forms/d/ ... OTLLWUYwwA/viewform

特區政府正與內地商討恢復免隔離通關安排,或有需要進一步加強本地的防疫政策措施,以及加強堵塞輸入個案。
為了解市民對爭取恢復正常通關及加強防疫安排的意見,【青研香港】正發起《內地與香港恢復免隔離通關的意見》調查,希望大家協助填寫問卷,我們會把大家的意見向特區政府相關部門及立法會議員反映。

#青研香港 #請填寫 #請轉發

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-10-13 04:17 PM 發表
關於【內地與香港恢復免隔離通關的意見】調查
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdL-JbmHhsVPGYkACudbcz2MPofq9XWBTMR82FTOTLLWUYwwA/viewform

特區政府正與內地商討恢復免隔離通關安排,或有需要進一步加強本地的防疫政策措施,以及加強堵塞輸入個案。
為了解市民對爭取恢復正常通關及加強防疫安排的意見, ...
多謝各位的支持

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-10-16 10:23 AM 發表
不知氣泡局長是否畀比卡超司長屌完,講嘢轉曬口風。但由此亦可證明,白鬼仍想在愚港搞與病毒共存。但咁辛苦得來的清零,你唔好同佢癲喇

[頭條日報] 邱騰華指本港應爭取盡快與內地通關

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2263057
但依然有外交人員可以豁免檢疫,怕姓邱嘅同姓陳嘅口講一套,做的又一套。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-10-17 03:50 PM 發表

我有位小黃人朋友睇左在誠品書店買左"八國聯軍乃正義之師"呢本毒害人心的書籍,並知道我在中學時期曾修讀中史及西史,同我講我所讀過清未的八國聯軍之役的歷史是被誤導,仲話八國聯軍是拯救當時處於水深火熱的百姓,並沒有欺凌百姓,是正義之師
我就同小黃人朋友講,"我是讀文科出身,有修讀過中史及西史,中學會考呢兩科仲要攞C ...
請問你嗰位小黃垃圾朋友幾多歲?

壞腦壞得咁緊要

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-10-17 07:22 PM 發表

譚耀宗最有資格對陸港免隔通關可能性發表偉論。
即系批評香港專家組同班黃屎官阻撓跟內地防疫睇齊啦,唔該譚生繼續插落去

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-10-17 11:20 PM 發表

聞說陳處長榮休前,在某D類酒家擺左歡送晚宴,酒家知道膠官到臨驚奶野,要求所有出席賓客出示“安心出行” 及針咭紀錄才可進場, 點嶋知2/5 賓客無安裝“安心出行”或咭針, 結果係點已經唔重要。

最重要係一班衞生處膠官,根本唔支持自己制定的防禦政策,愚港又點可以同內地接軌通關。
成年唔見人的陳×儀?

一班高薪厚祿嘅仆街官

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]