• 瀏覽: 956,473
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 theyuen2000 於 2021-9-26 03:15 PM 發表
隊長老矣
尚能飯否?
仲失禁

引用:
原帖由 csso 於 2021-9-26 02:26 PM 發表

靚師姐,好佩服妳,可以直斥其非!我情況跟你差不多,但只能選擇少聯繫,以免激心,因兩位姪兒已被洗腦,連佢亞媽都被洗埋!
黑暴最勁果陣~我都直斥識左十幾年朋友其非,到依家無聯絡過,block埋我~不過無所謂,睇清原來啲人個內心咁黑暗

引用:
原帖由 oneforeall 於 2021-9-26 03:27 PM 發表

昨日大台曾報導過,話阿長公主"承認有誤導"獅子銀行云云。聽完立即著了火!

漁港新聞報導已經全白皮化,係目標為本,只為某些人服務,完全沒有持平報導事實真相的功能。所以禾絕對同意大叔,妓脅和傳媒係下一個必收科目!
昨天早上有很多媒體頻道已講出這協議並不是認罪,但大台昨午報導時依然自話自説,大底佢地跟開的白皮西鬼全霉還未更正,
直至傍晚才改過來。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-9-26 02:05 PM 發表
我另一個小黃人細妹終於話要打疫苗💉(復必泰),因為佢返工的醫務中心,啲職員全部都打晒疫苗💉,只欠佢一個未打勁瘀,所以要打埋一份
啲小黃人就口裏說不,身體卻很誠實,一啲骨氣都冇
我公司個黃小上司早幾日見到其他同事去打仲係度話個同事見到人打佢又打~一面不屑,睇佢口硬得幾耐

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-26 12:03 PM 發表
從來不看方向正論社評,今早大台刻意讀出有關社評,叫鯤鵬血壓上升,進去望望,就是寫得陰陽怪氣,大台就選以下一段來唸:

《……中國及華為為此亦付出不小代價。華為在這幾年來不僅幾乎退出美國市場,歐洲市場也遭受巨大打擊,5G通訊設備的市場佔有率大幅放緩;而美國政府和孟晚舟達成延緩起訴至明年12月1日,孟晚舟如履行協議內容,期限結束後檢方將撤銷起訴,惟代價可能是巨額罰款,加上這3年來打官司的銀碼直達天文數 ...
姓曾的不是大暗黃?暗獨?

引用:
原帖由 fairview 於 2021-9-26 11:28 AM 發表
支持大叔
大台新聞部同技協一樣,要一同處理

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-26 02:25 PM 發表
政務司司長李家超今日率團前往深圳,與內地商討疫情防控工作對接,預料或會商討兩地通關條件。

食衛局局長陳肇始及政府專家顧問許樹昌、創新科技局局長薛永恒、政府資訊科技處等代表一同隨行。 ​​​

看看他們能否談出一個不用大陸防疫措施的通關系統出來,鯤鵬不存希望。
有陳列室去,只會阻頭阻勢

引用:
原帖由 csso 於 2021-9-26 02:26 PM 發表

靚師姐,好佩服妳,可以直斥其非!我情況跟你差不多,但只能選擇少聯繫,以免激心,因兩位姪兒已被洗腦,連佢亞媽都被洗埋!
我黑心
當死二件廢物

我人生慳吾少
尋日我買果件禮物
我一早有
不過有新顏色
我只係買多二隻色

屎我都吾會留一篤比D腦殘~

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-9-26 05:14 PM 發表

我黑心
當死二件廢物

我人生慳吾少
尋日我買果件禮物
我一早有
不過有新顏色
我只係買多二隻色

屎我都吾會留一篤比D腦殘~
有錢留番氹自己開心最實際~

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-9-26 05:17 PM 發表

有錢留番氹自己開心最實際~
絕對正確~
我幾十年來
成日都顧呢個果個

呢次一鑊過全cut
中過一次計,夠啦!

淨係顧自己
食飯我全找
飲飲食食以外
免問
吾好太入肉
大家都睇定D先!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-9-25 05:35 PM 發表
此帖是有關時事政治,請留言集中在時事政治討論,其他題目或閒聊請到其他帖留言。
多謝合作!

英文有云:No news is good news,即無新聞便是最好的新聞,但一個人除非與世隔絕,否則,怎可能做到no news呢? 所以,從實際出發,應該要問:what news is good news? 怎樣的新聞是最好的新聞?

自問自答,大 ...
支持假新聞法,妓者成日話有佢哋有第四權「監察」政府,好似大曬咁,真係冇皇管?
雖然通識科已經冇左,但教育唔可以鬆懈,因為肯定有教畜夾帶私貨。
雖然公務員已宣誓,但是我贊成檢討/改善公務員制度,可以容易d炒人,等d人唔好有恃無恐

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-9-26 05:22 PM 發表

絕對正確~
我幾十年來
成日都顧呢個果個

呢次一鑊過全cut
中過一次計,夠啦!

淨係顧自己
食飯我全找
飲飲食食以外
免問
吾好太入肉
大家都睇定D先!
千祈唔好勞氣,要睇住啲血壓呀

BNOer可以apply

引用:
原帖由 big3624 於 2021-9-26 05:35 PM 發表

千祈唔好勞氣,要睇住啲血壓呀
吾試吾知身體好
🤣🤣🤣

係激到
多左白頭髮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]