• 瀏覽: 956,260
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-11-26 01:14 PM 發表

報導唔緊要,但係佢哋報導嘅字眼真係要改變,永遠都係一個字:爆……

爆佢老味咩,班白皮日日幾萬到十幾萬,呢啲先叫做爆。

我地國家只可以話重現蹤跡。
新聞
老美1日9萬幾單叫緩和步入正軌
中國一日78單叫又新增,爆疫
黃上腦係冇得救既

美國疫情緩和
美國在過去的一周平均每天新增約9.6萬宗確診,較上月中旬高峰期減少44%,住院率亦較上月下降35%。過敏與感染疾病中心主管福奇表示,這是好消息,防疫工作步入正軌,但仍然須保持謹慎

中國又增68例新冠本土!2省爆疫關聯指向同一度假區
中國5日公布前一日新增78例新冠肺炎確診,其中68例為本土病患。除了黑龍江,近日江西、河南2省3地也陸續出現本土疫情,感染源疑似指向河南鄭州一處度假區,相關傳播鏈關聯病例至少達31人。

好消息係COVID 19睇黎明年要收皮了
壞消息係,如果真係收皮, 係被南非果隻 COVID 21 收皮...

只係兩年已經變到阿媽都唔認得
都話一開始唔好叫新冠,宜家點叫好

引用:
原帖由 YUENGIL 於 2021-11-26 03:06 PM 發表

新聞
黃上腦係冇得救既

美國疫情緩和
美國在過去的一周平均每天新增約9.6萬宗確診,較上月中旬高峰期減少44%,住院率亦較上月下降35%。過敏與感染疾病中心主管福奇表示,這是好消息,防疫工作步入正軌,但仍然須保持謹慎

中國5日公布前一日新增 ...
所以現在睇新聞真係可以睇到好火

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-25 01:08 PM 發表

今天已經冇人關心地盤工人食飯問題,而轉咗去關心對人有危險嘅野獸-野豬條命。為咗反政府,可以幾無恥都有。
根本係政治操作, 舊年殺咗成千萬貂鼠又唔見佢地關注下

引用:
原帖由 funny12 於 2021-11-25 02:16 PM 發表

聽講仲有送花去悼念野豬
虛偽嘅人, 特別鐘意呢d咁嘅儀式感

引用:
原帖由 YUENGIL 於 2021-11-26 03:06 PM 發表

新聞
黃上腦係冇得救既

美國疫情緩和

中國5日公布前一日新增 ...
老尾有防疫過咩?只係不停叫人打針

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-11-25 04:43 PM 發表
牛彈琴:這一次,西方真玩失控了!三重危機正在襲來[復制鏈接]

總有一種感覺,西方這一次真玩失控了。

至少三重危機正在襲來。

第一重,疫情、疫情、疫情、疫情、疫情。

簡直難以相信,第四波疫情還在歐洲繼續,但第五波又要來了。

截至23日,短短7天內,歐洲新增確診病例25萬,新增死亡近3萬。

更可怕的還在後面。

世衛專家近期就警告,過去幾個月,歐洲一直是“震中” ...
70 萬條人命無人關注, 但7隻野豬命就惹嚟多國報導, 人比豬賤

引用:
原帖由 肥豬嘜 於 2021-11-26 05:00 PM 發表

70 萬條人命無人關注, 但7隻野豬命就惹嚟多國報導, 人比豬賤
宇宙國個套某魚遊戲, 456億韓元就買起455條人命, 一億韓元先65萬港紙

香港個七隻野豬, 因為有勢力人仕大有借機限制開拓土地之意, 個七隻野豬, 以托地產個價的角度, 可謂無價, 有心人就係要炒作, 係外國新聞到投稿(其實等同趣聞, 但可以出口轉內銷, 扮到好多關注)

而新冠死個七十萬人, 西方資本角度, 老人家或者體弱者條命, 都未必值到65萬港紙

而家社會價值, 實際上根本係被資本的利益所帶動

引用:
原帖由 肥豬嘜 於 2021-11-26 04:54 PM 發表

根本係政治操作, 舊年殺咗成千萬貂鼠又唔見佢地關注下
Covid19一直都講好可能係由野生動物傳人, 我總係覺得貂鼠其實好可疑.
到現在除了人類, 相信染covid19最多既動物就係貂鼠.

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-11-26 05:31 PM 發表

Covid19一直都講好可能係由野生動物傳人, 我總係覺得貂鼠其實好可疑.
到現在除了人類, 相信染covid19最多既動物就係貂鼠.
學界現時相信病毒傳人前,係馬來穿山甲體內有關鍵演化
但中間仲有好多空白未搵到

最新既變種病毒,S蛋白係變得非常勁。
非滅活減活疫苗,可以預期保護力又跌一大截。

第三劑mRNA vs 新變種,可以開定盤睇邊個贏了。

有微博大V幫趙婷洗白

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-26 06:22 PM 發表
最新既變種病毒,S蛋白係變得非常勁。
非滅活減活疫苗,可以預期保護力又跌一大截。

第三劑mRNA vs 新變種,可以開定盤睇邊個贏了。
邊個開盤做莊?
伏必die開大定開細?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-26 03:14 PM 發表
好消息係COVID 19睇黎明年要收皮了
壞消息係,如果真係收皮, 係被南非果隻 COVID 21 收皮...

只係兩年已經變到阿媽都唔認得
都話一開始唔好叫新冠,宜家點叫好
師兄,我記得藥廠最初推出mRNA疫苗時,話呢隻疫苗嘅⎾優勢⏌係可以好快更改結構,如果隻病毒變種,新嘅疫苗可以好快出到,而家隻病毒搞咗年幾兩年,出咗n隻變種,但似乎疫苗都係用緊原來嘅配方,感覺好似俾咗啲藥廠老點!

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-11-26 07:33 PM 發表

邊個開盤做莊?
伏必die開大定開細?
以色列已經落左注。英國相信都落左。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]