• 瀏覽: 956,374
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 hanE 於 2021-11-25 22:47 發表

咁就係走唔到唔係唔想走,我親戚之前都話香港亂唔返嚟,美國冇乜野呀!上個月靜雞雞返咗嚟香港政府又有錢派點解唔攞?我睇好多早期移民過去嘅唔小會走返嚟尤其是老嗰啲。
最鬼憎這些攞盡“著數”的杏加橙,既然已經入左外國藉就唔該有點良心,唔好返來攞香港的福利啦!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-26 08:23 AM 發表

可不好似西藏人天葬咁獻上自己軀殼比禿鷹,愚港大愛人士將自己獻上給野豬,這種捨身成仁就真喺大愛喇
這樣就要請野豬關注條黑罩傻仔嚟試下,場面應該幾好睇

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-26 00:44 發表

根本朋友間都傳咗有啲bnoer"客死異鄉", 甚至有啲一家幾口都染疫, 但呢啲又唔見有人報.
香港的妓者係咁啦,外國有衰野,例如0元購,例如打死人呀咁係唔會報,就算報都係咁意一兩句。
老美美肺死幾多人?有幾多人確診?係咁意報下囉。
反而中國有十零個確診就報到天掉落來咁,大鑼大鼓,荒死香港人唔知。

引用:
原帖由 funny12 於 2021-11-26 09:17 AM 發表

打伏針都係一樣中
香港每日幾宗都輸入全部都打晒疫苗,鬼詳去地鬼域個個除晒罩享受去地所謂民屎豉油嫲

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-26 12:04 PM 發表

香港的妓者係咁啦,外國有衰野,例如0元購,例如打死人呀咁係唔會報,就算報都係咁意一兩句。
反而中國有十零個確診就報到天掉落來咁,大鑼大鼓,荒死香港人唔知。
最要命個句中國爆發疫情,我真係想頂去個嘴

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-26 09:10 發表
在種子留有害蟲,分明係想人地農業全部瓜得啦,到時又唔知會餓死幾多人啦。
咁狠毒只有美國人做得出。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-26 12:04 PM 發表

鬼佬爆疫爆到9彩,從無停過,所以唔算新聞,但中國疫情防控得好,所以有確診真係新聞嚟!咁樣諗就唔使咁谷氣!

今日約左時間都等幾耐下,45分鐘先打到針

引用:
原帖由 9wai 於 2021-11-26 12:40 發表

鬼佬爆疫爆到9彩,從無停過,所以唔算新聞,但中國疫情防控得好,所以有確診真係新聞嚟!咁樣諗就唔使咁谷氣!
但見到傳媒咁樣報導手法,真係好激氣,所以而家轉去睇CCTV4。

引用:
原帖由 9wai 於 2021-11-26 12:40 PM 發表

報導唔緊要,但係佢哋報導嘅字眼真係要改變,永遠都係一個字:爆……

爆佢老味咩,班白皮日日幾萬到十幾萬,呢啲先叫做爆。

我地國家只可以話重現蹤跡。

引用:
原帖由 9wai 於 2021-11-26 12:40 PM 發表

最怕聖誕 / 新年成班學生由白皮國帶病毒返港

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-11-26 02:19 PM 發表

最怕聖誕 / 新年成班學生由白皮國帶病毒返港
唔會啦,返來要隔離21日,定14+7
隔完就要即刻返過去
如果一開始就有人中蕉,仲可以溶斷佢地返唔到來添

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-26 11:55 AM 發表

最鬼憎這些攞盡“著數”的杏加橙,既然已經入左外國藉就唔該有點良心,唔好返來攞香港的福利啦!
牠們總會有「冠冕堂皇」的理由來解釋為什麼走了又回來的

白皮豬的所謂『與病毒共存』(亡),說穿了即是任由病毒在社區傳來傳去,以為倚靠接種疫苗便能造到切斷傳播鏈,簡直癡心妄想,種種事實已清楚告知我們,疫苗根本不能防止感染,至多只是減輕感染後的重症,而任由病毒傳播的後果,便是令到病毒變種再變種,最新鮮出現的非洲變種新冠病毒便是例子,而不斷變種的病毒,最終只會令到相關國家崩潰,包括人命及經濟等等,不過白皮豬一向慣左槓桿再槓桿,正如佢地只懂不斷地量化寬鬆再寬鬆,不單解決不了問題,還造成雪球效應,現階段已到了不可收拾的地步了,結果只有一個,就係死乸硬,而距離死亡之時,已不遠矣

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-26 01:57 AM 發表
係D 黃頻道見佢地(BNOER) 講明唔打針, 唔戴MASK , 仲話中國鎖國清零係ON9 添
啲黃撚點打飛機都無用,究竟邊個先係on9,最終睇結果就知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]