• 瀏覽: 956,378
  • 回覆: 7,395
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 bchan77 於 2021-11-25 08:19 PM 發表

同意大大所言,防疫乃頭等大事,絶對凌駕乜嘢爛鬼投票率,港官最叻製造⎾豁免⏌條款,開一先例,第時又可以用第二個理由豁免,而家風頭火勢擴大強制使用安心出行,佢反其道而行,我真係懷疑馮驊呢條友係咪黃底
防疫咁樣玩法 , 如何落實免檢通關 !

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

另外, 港人在粵支援計劃 ( 在港大深圳醫院看病 ) 有效期延長到2022年5月9日 ,
即是港府預算港人( 來/回 ) 有困難 ???

......................................

( 免檢通關 ) 掌握在香港高等高級高端 高分低能 的膠官手裏,

港府手緊, 則中央手鬆 !

港府一直保留對 (外來括免) 開後門!
咁又系嘅, 政府總部的設計理念 ( 門常開 ) , 最賤就是開後門俾鬼入

港府兩年來一直在玩嘢

引用:
原帖由 geometric 於 2021-11-25 03:43 PM 發表

我早前最終也是去了官涌打第三針。
幸好這兒不少師兄師姐提醒可以在私家醫生處注射科興疫苗。如果想打第三針的網友除了在疫苗中心注射外,也可以考慮在私家醫生注射疫苗。

題外話,聽到不止一個人跟我說第三針會溝針轉打伏必大。鴨嘴教授的溝針論真的令不少人走了去溝針.....但願不要有太多副作用吧。
我前幾日去睇相熟醫生,大家閒話問起第3針問題,佢話佢自己打咗3針都係科興

引用:
原帖由 9wai 於 2021-11-25 07:56 PM 發表

要咁樣嚟提高投票率,咁因為唔使用安心出行而多咗嘅投票率有乜用?呢條木子惠王京子覺得呢啲票會投俾佢?
琼子作為大黨一姐, 上次居然同 木sir 割蓆

做大嘅都不照顧細的 !

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-25 06:53 PM 發表

BNOER 直頭係無當一回事
到有一班BNOer L左,應該都可以成為話題一陣子嘅,不過可以佢地班友會話係假新聞,又或者㨆㩒住消息唔俾人傳開去。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-11-25 07:05 PM 發表

尾籍華人,有幾多仲覺得自己是中國人,當然有些像錢學深這樣愛祖國但很多已不當自己係中國人,,我地要記著去入籍時已經宣誓效忠老尾的了
誓願?食多碟菜啫?試吓美國真的號召國民參軍準備出戰,我敢講10個華裔9個走夾唔抖。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-11-25 09:55 PM 發表

誓願?食多碟菜啫?試吓美國真的號召國民參軍準備出戰,我敢講10個華裔9個走夾唔抖。
依據二戰經驗,呢班美籍華人可能已經被扣係集中營,仲點走呀

張粉絲/金主呢幾個月一直係度洗白張,但呢兩日出咗封殺名單,張粉希望破滅

引用:
原帖由 big3624 於 2021-11-25 10:12 PM 發表

依據二戰經驗,呢班美籍華人可能已經被扣係集中營,仲點走呀
咁就係走唔到唔係唔想走,我親戚之前都話香港亂唔返嚟,美國冇乜野呀!上個月靜雞雞返咗嚟香港政府又有錢派點解唔攞?我睇好多早期移民過去嘅唔小會走返嚟尤其是老嗰啲。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-11-25 08:57 PM 發表

野豬一年生2次,
每次生四五隻,
好快變一百隻,
然後二百隻.............
到時又要找愛協人道毀滅.
有人養比在野外存活率更高, 足夠食物快高長大, 生得更多.
就算唔計生, 只4, 5十隻都唔易處理.
野豬唔同狗, 野性好多, 4, 5十隻一起其實已經好墟撼.
我好懷疑佢地其實有冇能力控制佢地.
一出亂子就要搵人執手尾.

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-11-25 05:22 PM 發表

其實好多私家醫生診所都可以walk in打,唔使預約唔使排隊
據相熟醫生透露, 初時政府分得好少俾私家醫生, 諗住好多人會去疫苗接種中心打, 之後發覺好少人打, 私家醫生攞疫苗就無咩限制, 所以基本上無quota (雖然有啲黃護士會靜雞雞勸退打電話預約o既市民).

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-25 06:53 PM 發表

BNOER 直頭係無當一回事
根本朋友間都傳咗有啲bnoer"客死異鄉", 甚至有啲一家幾口都染疫, 但呢啲又唔見有人報.

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-25 06:59 PM 發表

應該要打齋超渡,做埋破地獄,野豬的命也是命

根本就痴線,本來各有各生活的地方,就喺呢啲所謂大愛,硬要將野豬同人嘅距離拉近,害死野豬。你不殺野豬,野豬因大愛而喪命。
嗱嗱嗱, 如果佢地做到好似西藏人咁, 見到啲嘢食俾烏蠅圍, 都好大愛咁由得佢地食, 分緊啲俾佢地食, 然後自己就食佢地圍完啲食物, 咁我就佩服佢地喇.

引用:
原帖由 hanE 於 2021-11-25 10:47 PM 發表

咁就係走唔到唔係唔想走,我親戚之前都話香港亂唔返嚟,美國冇乜野呀!上個月靜雞雞返咗嚟香港政府又有錢派點解唔攞?我睇好多早期移民過去嘅唔小會走返嚟尤其是老嗰啲。
我個好自豪自己"攞咗綠卡"o既朋友都靜雞雞返咗嚟, 本來老朋友應該出嚟聚一聚, 但我真心怕佢係無症狀感染者. 雖然入境之後要隔離又要強檢, 但始終病毒變種變成點, 無人知. 如果有咩事, 再傳咗俾家人, 點算?

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-26 12:56 AM 發表

我個好自豪自己"攞咗綠卡"o既朋友都靜雞雞返咗嚟, 本來老朋友應該出嚟聚一聚, 但我真心怕佢係無症狀感染者. 雖然入境之後要隔離又要強檢, 但始終病毒變種變成點, 無人知. 如果有咩事, 再傳咗俾家人, 點算?
印度病毒最長潛伏期試過超過40日。。。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-25 10:22 PM 發表
張粉絲/金主呢幾個月一直係度洗白張,但呢兩日出咗封殺名單,張粉希望破滅

唔明,佢唔係已經涼了幾個月嗎?仲點洗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]