• 瀏覽: 956,323
  • 回覆: 72
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-30 06:13 PM 發表
剛剛商務部記招,發言人說支持香港加入國家的內循環。這個訊息應該是正面,國家歡迎香港加入,香港有能力嗎?最重要是健康碼,搞得掂就可加入內循環!
看得還凖的,開始搞健康碼了!

引用:
原帖由 hangken 於 2021-9-30 04:05 PM 發表
為因公殉職嘅Madam Lam 盡少少心意🙏🏻
聽講Madam Lam 父母年邁, 還要照顧一個不能完全自理嘅傷殘弟弟🙏🏻🙏🏻

支票給 Madam 本人,但她已走,會不會很煩。

引用:
原帖由 hangken 於 2021-9-30 09:00 PM 發表

開支票時都諗過同樣嘅問題😂 後來發覺支票抬頭係Lam Yuen Man , 但Madam係婉儀(Yuen Yee), 收款人Yuen Man 應該係Madam嘅家人, 寄出之前已致電警總福利部double confirm, 警總確認無誤,謝鯤鵬兄長提醒🙏🏻
老虎都即時開支票了,她說,肯為香港搏命的人,一定要俾佢知有人支持佢地!

駱惠寧今天去拜訪劏房戶,這是一種姿態,給地産霸權看的一種姿態。

支持穆 Sir!

穆 Sir
因為有了你,信仰有了色彩;你是長明的燈塔,因為有了你,14億中國人有了不懈向前的力量。 今天是你的生日——國慶72周年,參與兩場教育界的升旗儀式!我們華夏兒女們的祝福,匯聚成一首讚歌,獻給我的祖國!  ​​​

庫房又收錢,多謝!

深圳小天
21男女戴黃口罩搞大學生活動,港警一人罰5000
今日為十一國慶日,香港警方于香港多區派員駐守及巡邏。下午黃大仙商場,多名警員截查21名男女。現場所見,被截查男女均戴上黃色口罩,部分人綁上黃色手巾或于身上掛有卡通人物「傻鴨」。至傍晚約6時許,所有黃口罩獲放行。現場消息指,21人當時正進行大學生活動,他們因違反限聚令被票控,無人被捕。

今早有人建議將維多利亞公園改名 “人民公園”!鯤鵬從前覺得無須要,但經過乞暴後,鯤鵬也讚成,這其實是十分重要的意識形態!

職工盟又散了,正

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-10-3 10:07 PM 發表

改名最多只解決中國對香港主權合法性問題
(而事實上大家都知道呢個係無可置疑,拎出黎講只係搞下事)

但中共執政合法性點搞?
完全唔知你想表達乜?

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-10-3 11:58 PM 發表

香港班黃人真正反既係中共執政合法性,然後延伸去中國對香港既主權。

同維園改名,拆左個女王像都無用,表面功夫解決唔到深層問題。
意識形態係潛而默化!

鄧炳強在電台上說,二十三條會在下屆立法會提交,按 2003 立法程序用了一年時間,估計二十三條會在 2023 年正式立法,這條法案就給田姓二五仔害慘香港二十年!

引用:
原帖由 big3624 於 2021-10-4 12:50 PM 發表

新立法會未必要用一年研究23條,可能快手快腳下年國慶已經可以實施
這個就看鄧局長了。

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-10-6 01:08 PM 發表

頭先打去百老滙問, 佢話因為未收到片商資料, 所以重未排倒上映時間; 咁唯有每日去睇下有冇更新. 即是可能明天都上映唔倒之前黑暴時做我和我的祖國, 都冇事發生, 只係比啲癈物笑冇人睇.
除咗QR CODE果單, 之前見賣月餅嘅藍店話比人落咗張大單後走數. 面對大眾做嘅生意風險都幾大, 啲乞人憎嘅黃店, 正常人只係唔去食, 唔會攪佢咁冇品

打完上面 ...
一帖二貼
大叔那邊,有人埋怨為什麽漁村沒有上抗美援朝大片,鯤鵬也曾有這個疑問,不過,想通了。七一時,1921 上映,今天大片不上,就祗是一個原因,就是保護愛國者。七一一場獨狼恐襲,其實已打開漁村恐襲序幕,白皮宜家無野想搞,就祗係想漁村亂,不管怎樣亂,亂就成。試想想,一間全滿的電影院發生爆炸,這結果會多恐怖。
香港,有一大半黃人,寸步難行啊!大家應該明白,阿爺為何要把中環放在前海!

二件喜事:
1. 香港區域法院法官沈小民提前請辭,將攜妻子及一對兒子移民英國,放棄每月逾23萬港元的薪酬。早前,經他審理的831港島暴動案、10.1灣仔暴動案中,有14名被告無罪釋放。 ​​​
2. 又有 16 個黃區議員被 DQ。

要買太興燒煵賀一賀了

看看這法官的傑作:

https://m.weibo.cn/2708476577/4690017332498638

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]