• 瀏覽: 956,396
  • 回覆: 567
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-29 08:36 PM 發表

最好調查埋有無收外國勢力資助

呢啲福佳,唔去譴責製造問題嘅人,對嗰班餵野豬嘅大愛不出半句聲,反而對解決問題嘅政府多多聲氣。你話你唔喺反政府組織,我唔信囉,還望比卡超司長同鄧局長,多加留意這個懷疑反動組織的動向,星星之火可以燎原啊!
好人好姐點會帶個死人口罩,去殯儀館帶我唔話你,,,無外國勢力我唔信囉,白鬼每年殺幾多野生動物有些仲組團去非洲大開殺界,,香港話人道毀滅野豬就同一天6份外媒報導,我仲以為登登瓜老襯呀,,,嚟D關注組聽個名都無個好人查下去一定唔少料

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-29 10:32 PM 發表
"民主派 47 人初選案今日在西九龍裁判法院提訊,民主黨前主席劉慧卿今日在社交平台發文,慨嘆大部份被告已被關押9個多月。貼文更加吸引經民聯立法會議員石禮謙留言,稱「這不是我們認識和深愛的香港,願上帝保佑他們。」(This is not the HK we know and love. God bless them all)"

石x謙本身代表地產商,佢既說話睇黎班地產商仍然唔甘心..... ...
這樣就請石鬼幫去地請律師嫲,當然他不認識現在的香港啦因屎ia無晒,去地又見唔到白鬼領屎攞9糧,,石鬼洗定屁股啦很快到你的

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-29 10:57 PM 發表

比班福街玩下嘢先,等警察跟下班人背後金主詳情,有任何反政府異動就一鍋端
硬道理,要讓你滅亡先令你瘋狂

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-30 09:58 AM 發表

“與病毒共存”,根本就係想老弱的病死,可以慳番資源。

但病毒又唔生性,除了老弱,連中青都攻擊,同時又拖累醫療系統,變相死嘅人多。
南韓醫療已經頂唔順,話暫緩共存喎。

好跟唔跟學老尾與病毒共存,真係唔衰攞來衰。
老婆整個地方安葬老尾肺炎死者場面之大,但主要傳媒都輕輕帶過如果大吉利是祖國發生,班趴街會可其恐怖的報導,,,老尾做咩趴街事都無關係因去地班愚民咩都唔知,還以為自己係世界第一所以肺炎共存無問題的

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-11-30 04:06 PM 發表
我其實幾好奇剩餘三成多一針未打嘅係唔係都係長者?
話政府為通關谷針,連飯都唔俾佢地食,咁香港要封一世?

長者唔敢打唔願打成日俾某班人當成偽命題借題發揮,全港要為佢地封幾耐?
我家父80幾歲已打齊3針,當初所有媒體報打疫苗會死會怎樣確實嚇退好多老友記哦,而有多少後生會分析比老人家聽唔嚇多2錢已經拜得神落,,現在班道德狗當然拿著這點攻擊政府啦

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-30 05:58 PM 發表

什麼連飯都唔俾食?媒體是否刻意誤導?未打針的話,乜連外賣都唔俾買咩?點會無得食?
粉報前2日已大字標題街邊食飯再出現,,其實這些扇動報導係唔係可告國安

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-30 06:16 PM 發表

其實一直都有疑問,點解老尾死咁多人,美國的民眾都好似無乜野咁,不會死者都是無親無故掛?

難道,美國控制的媒體,大篇幅報中國如何如何,要如何如何泡制中國;對於美國疫情只是輕輕報導,不講總數有幾多人死,有幾多人確診呢?
老尾全面拉黑中國,所以老尾點衰點趴街D愚民都覺得自己係阿一,,,其實佔基利套Truman Burbank幾真實,老尾人民根本就在個金魚缸裡面,都覺得自己最美好,,但當把真實世界告訴他們可能好多人即刻升天

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-11-30 11:46 PM 發表

西方就只淨下鑄幣、傳媒真正強大.
老尾只懂印錢錢,老尾班順民坐定定咩都唔洗做每週就600尾金,搶野無事吸毒無事股票日日升,咩貨幣1個我炒到上7皮野,,,其實人仲要工作嗎只要走入金魚缸裡就天天醉生夢死了,,,,但當個故事被識穿白鬼就趴街了

引用:
原帖由 geometric 於 2021-12-1 12:19 PM 發表

所謂劣幣搶掠良幣,踏實上班的人收入未必如拿救濟的高,而且又會成為被搶掠的對象。拿救濟及搶掠的人接近0成本,又自由自在;
長此下去,認真工作的人越來越少,拿救濟及搶掠大軍越來越多。在海外,應該是特別是華人的亞洲人最勤力。所以,唐人街在聖誕前要謹慎小心了.
話時話,老美通脹升溫,原油價跌但汽油價格無明顯下跌令老美無法按預想的情節壓制通脹。就這樣,如果再印銀紙會令通脹更熾熱,如果不印銀紙經濟也面 ...
所以老尾三十年代大瀟條就係多謝二戰多謝希特拉了,又係個句戰爭初期又係係背後生產軍需品,坐定定等睇戲,唔係小日on狗狗炸狗老尾去都唔打真,,跟住就做左龍頭鬼揸住碌竹扮大佬

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-12-1 02:53 PM 發表

那些“天使” 最蠢。
可能這些天使開心到爆,係理大暴動現場個個出嚟自首唔係河馬就大象,有個黑媒大聲問被捕的天使,,河馬河馬妳驚唔驚被警察搞呀,隻天使笑得幾開心,我嚇到唔緊食飯

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-12-1 04:47 PM 發表

幾時還香港警察一個公道。
某校長係咪要向警方道歉。
嚟條老尾人糞身為一校之長無求證無證據就公眾場所老屈警方,多少人因他而出來參加暴動參加政變,,,,現在當所有東西像粉筆字擦去嗎,連簡單一句道歉都無這校長還算是學者嗎,簡直不算係人

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-12-1 05:31 PM 發表

咁冇良知唔道歉,就應該扣起佢700幻嘅糧支 !
其實可唔可以每個警察都告條狗長,不實言論,每人告去一次

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-12-1 10:14 PM 發表

未打針嘅唔一定係長者
我部門有同事(70、80後)寧願每個星期做檢測,死都唔打針,但人地又攞到醫生證明,又吹佢唔漲喎,可能人地有暗病我唔知啦
講開又講連酒吧莊個腦都話有個哥爾夫球大的腫瘤唔洗坐,,去手術後連疤都見唔到,我有個親戚做完開腦手術休息左2個幾3個月,但條妖精一個月就精精神神,,,,,去個主診醫生係老媚個老公

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-12-1 10:57 PM 發表

但我個個親戚在瑪麗,做完開腦手術,休息4日出院,2個星期就精神返工。
可能手術部位唔同吧,所以各人有不同,但酒吧莊就真係鬼鬼地

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-12-2 12:09 AM 發表

鬼斧神工,無線縫合,勁。
不留痕不留痕

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]