• 瀏覽: 956,513
  • 回覆: 123
  • 追帖: 122
+754
立陶宛外長走左去美國,莫非去領狗糧?

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-11-26 11:55 AM 發表

最鬼憎這些攞盡“著數”的杏加橙,既然已經入左外國藉就唔該有點良心,唔好返來攞香港的福利啦!
牠們總會有「冠冕堂皇」的理由來解釋為什麼走了又回來的

白皮豬的所謂『與病毒共存』(亡),說穿了即是任由病毒在社區傳來傳去,以為倚靠接種疫苗便能造到切斷傳播鏈,簡直癡心妄想,種種事實已清楚告知我們,疫苗根本不能防止感染,至多只是減輕感染後的重症,而任由病毒傳播的後果,便是令到病毒變種再變種,最新鮮出現的非洲變種新冠病毒便是例子,而不斷變種的病毒,最終只會令到相關國家崩潰,包括人命及經濟等等,不過白皮豬一向慣左槓桿再槓桿,正如佢地只懂不斷地量化寬鬆再寬鬆,不單解決不了問題,還造成雪球效應,現階段已到了不可收拾的地步了,結果只有一個,就係死乸硬,而距離死亡之時,已不遠矣

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-26 01:57 AM 發表
係D 黃頻道見佢地(BNOER) 講明唔打針, 唔戴MASK , 仲話中國鎖國清零係ON9 添
啲黃撚點打飛機都無用,究竟邊個先係on9,最終睇結果就知

白皮豬防疫態度散漫,一向自命崇尚自由,呢鋪非洲新型變種病毒Omicron勢必在西方國家廣泛傳播,嗰班『移居』左去英國嘅黃畜,千祈唔好又喊苦喊忽話要死返黎香港喎

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-11-28 09:06 PM 發表

這2年確實好多野都變晒,非法佔中時幾個認識38年同窗可以齊齊門+小班傑青,,但人會變月會圓,,這2年不止同事朋友幾十年同學都像中邪一樣,就算親戚都唔少中邪了,,,但慶幸也讓自己更認識祖國更珍惜自己所有東西,更慶幸最親的人都和自己意念相同,,,所以他們走就送上祝福吧希望去地搵到自己心中理想的地方,,當然香港少個反政府的人香港就變得更正常
自從互聯網越來越流行後,被洗腦的機會也變得越來越多,特別係當社交平台興起,就更如同邪教般洗腦,入侵各人的腦袋,大家搭地鐵時不妨望望四周的人,差不多個乸個都做緊同一個動作,就係dup低頭對住個手機囉,試問這樣無時無刻地接觸著網絡上那些虛假資訊,點會唔變白痴吖?

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-11-29 07:30 AM 發表
今朝聼新聞,關豬組下午開妓招喎,要政府撤回劏豬令。
老老實實,處長話樹,刀在你手,咪跪底,唔乖乖豬的話,咪怪人手起刀落!
最仆街就係嗰啲乜春關注組,企響道德高地上指手劃腳,叫呢班白痴親自去招呼一下啲野豬囉,啲野豬撞乸死佢地之後睇下係唔係咁講法?

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-11-30 12:56 PM 發表

與毒共存有先決條件.
一要有有效的疫苗.
二要有足夠的疫苗接種率.

從現在的實際數據看來, 疫苗的有效性很有疑問.
很多國家的接種率亦不夠高.
在這情況下與毒共存是自殺. 要收緊抗疫措施只是遲早的事.
所以一直都強調香港必需要嚴防外來輸入,因為外面啲國家根本無去控制疫情,亦有理由相信呢啲國家本身已經通街都係病毒,唔載罩,周街走,自然會一傳十,十傳百啦,因此最大的危險就是來自海外的入境者,這個關口必需嚴守

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-11-30 09:47 AM 發表

最高危係與不同病毒共存然後互溝,製造出超級病毒
呢樣野相信每個國家都心知肚明,但係啲政客話Q之啲草民生定死吖,最緊要保住自己個烏紗,保住背後金主嘅利益,名符其實草菅人命

引用:
原帖由 _JoN_ 於 2021-11-30 04:06 PM 發表
我其實幾好奇剩餘三成多一針未打嘅係唔係都係長者?
話政府為通關谷針,連飯都唔俾佢地食,咁香港要封一世?

長者唔敢打唔願打成日俾某班人當成偽命題借題發揮,全港要為佢地封幾耐?
什麼連飯都唔俾食?媒體是否刻意誤導?未打針的話,乜連外賣都唔俾買咩?點會無得食?

引用:
原帖由 Ming_仔仔 於 2021-12-1 09:45 AM 發表
証實原來黑暴時期班港毒真係用生產日用品如面膜及飲品如咖啡粉來播真毒,難怪理大時個個發冷其實吊緊癮

有部份咖啡粉重流入黃店沖來賣,真係害人不淺
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=3&tid=30305273&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
毒品及女人,這些都是作為操縱別人的工具

引用:
原帖由 神..六 於 2021-12-2 10:06 AM 發表

死緊一半人之後,另一半就要接受""強逼勞動""了......
就算死唔去,啲後遺症亦會跟足一年世,真係傻嘅先會認為感染左只要好番就龍精虎猛囉

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-12-4 10:49 PM 發表

英國疫情咁嚴重,依家都撲住移民嘅真係腦殘😒

早兩日同個客傾咗兩句,佢話佢細佬一家喺英國中咗肺炎全家喺屋企吽緊佢哋本身黑暴前已喺嗰邊落地生根,唔知有冇政治立場,但依家喺歐美生活真係要自求多福...
今日食晏先聽到有兩對父母響度討論,話最好讀小五前過去(英國),咁5+1年後就可以用Local生身份入讀大學,咁樣最著數。。。。
嘩!講到有乸晒計劃同部署咁,仲天真無邪地認為到時人地就一定會俾佢地入到籍,其實係咪有點兒一廂情願呢?

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-12-5 10:55 AM 發表
在網上有人發起話在1219的立法會選舉中票投保護野豬同路人,呢班人真係好 on 9,保護野豬咁都扯上政治
可能啲野豬先係佢地嘅老豆老母吧

西灣河開槍案|2學生否認所有控罪 控方指警員被前後夾擊被告圖搶槍

前年1月西灣河發生警員開槍射傷示威者的事件,中槍後需要切除右肝葉及右腎的男學生周柏均及另一名男學生胡子鍵事後被控企圖搶劫和故意阻撓在正當執行職務的警務人員罪,周柏均另被控一項企圖從合法羈押下逃脫罪。二人否認所有控罪,案件今於區域法院開審,控方指本案主要爭議開槍警在案發時是否在正當執行職務、兩名被告有否企圖搶槍及阻撓警員的意圖、周柏均是否在警方合法羈押以及他是否企圖從合法羈押逃脫。而控方將傳召2至3名控方證人出庭作證,另將依賴5段相關的新聞片段。案件有關爭議今需繼續進行內庭聆訊,審訊將於明天再續。。。。。。
##########################
呢兩兜友嘅面皮厚過張床褥,咁多鏡頭影乸住佢地意圖搶槍及搶犯,都仲夠膽死唔認

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]