• 瀏覽: 956,392
  • 回覆: 123
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-27 12:32 PM 發表

你有冇見過 D 大飛,我見過,四個大引擎,全鐵殼,高速前進時船頭抬高,就好似一把大刀,而船長係水警快艇一倍。點截!裝電子追蹤祗係快 D 揾翻條屍,人已死。
上次海關死三個,原因一樣。
乜野原因?
香港紀律部隊對自己的紀律太好,唔敢用槍用炮。對付宜班友,用艇同佢截係揾命搏,係要用大型水警上面支機關炮先有用。
上次海關係唔知去死!
今次係唔應該咁死!
香港整體真的要自我檢討!
嗯,對啲仆街仁慈,就等如對自己殘忍

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-9-27 02:21 PM 發表

真係喎!
個個腦殘D回答係一式一樣

個曱甴腦
已經係完全不能運作

文宣真係做得好成功
只可以話互聯網害人不淺,資訊太氾濫,亦無足夠制度去監管那些虛假訊息,導致謠言滿天飛,現今社會,要洗腦要誤導別人實在太容易了,人人機不離手,君不見搭地鐵時個個都差不多係同一個動作>就係低頭望住部手機碌碌碌,我睇到都覺得好乸攪笑

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-9-29 09:29 PM 發表
割席
是其是,非其非,有啲野係錯就係錯,2019時就是太縱容,現在撥亂反正,感謝國家的支持

引用:
原帖由 kttths 於 2021-9-29 07:17 PM 發表
林太政府打算修改法律,新界太公地祗要有 80% 人同意就可以賣,舊時要 100%,政府又有地了,國安法前,過到立法局嗎?心照吧!
呢樣野應該同嗰班鄉紳一早已經講掂晒數,說到尾都是利益兩個字

引用:
原帖由 funny12 於 2021-9-30 11:50 AM 發表

依家全部都hea執,擺個大汽水上盤都可以掉落嚟嘅,仲有個個都木無表情,一d   passion都冇,仲話什麼香港人,我呸
呢啲傻西,上網鳩吹就叻,落手落腳做時就做到一pat屎咁

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-10-3 09:03 AM 發表
英國果隻真黑警搞到好多黃撚炒車...

老實講害群之馬只係個別例子,但佢地偏偏要以偏蓋全,好啦,宜家開心啦,原來人地由頭到尾都只效忠英女王,正宗黃血人...

可惜無cap圖, 笑料已經唔見晒
慣架啦,黃畜經常都打錯飛機抽錯火水架啦,笑佢地on9都已經不足以形容咯

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-10-4 12:03 PM 發表

所以有人話小日打我地唔關現在小蘿蔔頭事的,去地都未出世,,但現在去地改歷史不承認責任,戰爭過去76年但這班趴街一句道歉都無,,,國仇家恨慢慢就比這班道德狗改寫而慢慢消失在長河之中,,,我真係十分討厭去小日話返鄉下的趴街,死左去就唔好返嚟,,,,
今天激左望能見諒
所以我認為去日本旅行是無問題的,但啲友開口埋口講「返鄉下」呢句野就絕對不能認同及鼓吹,日本仔根性就是個侵略民族,一旦有機會必定侵犯我國,若非我國今時今日如此強大,周遭的餓狼勢必欺壓我們

引用:
原帖由 big3624 於 2021-10-13 09:54 PM 發表

慌張西望都講咗2日,CY又出花紅,全城緝兇
呢條仆街,若判佢老終即係變相要納稅人養佢一世

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-10-13 08:22 PM 發表

林鄭嘅「方法演技」及「演員自我修養」,呢兩年大家有眼見,永遠唔到最後結果都唔好咁快下定論。

最近嘅另一個例子,就係林鄭係大台做訪問講到房委會,話房委要比番津貼果班好多年都上唔到公屋嘅申請人,呢一著,林鄭第二日又澄清係「隨口噏」個人意見,但就已經玩咗房委會一鑊...........

總之嚟緊半年係呢季嘅結局篇,高潮位一定好多,觀眾睇得過癮。
:smi ...
咁林太當日響講清講楚又的確只係講「有一個得意嘅諗法」而非提議作政策,只係啲濕鳩傳媒扭曲來演繹,特首講嘅每句說話都係深思熟慮的,絕非亂鳩咁噏

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-10-15 10:38 AM 發表
中國煤價影響中國生產物價指數, 從而影響美國通脹.
可能大家已經有咁既估計, 石sir篇文就用數據同圖表去支持咁既推論.
http://www.etnet.com.hk/www/tc/lifestyle/wealth/ckashek/74640

"中國是製造業大國,中國的PPI升,一定會抬升到出廠價,而美國是入口最多中國製造品的國家,想到了嗎?"

"中國煤價升,又確實扯高了 ...
美國出現滯脹已是事實,坊間媒體是不會大肆報導的,因為華爾街班大帝仲散緊水

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-10-16 01:16 AM 發表

今晚渡糞又夾高300點,升越高跌得越痛
睇住啲商品價格咁升法,啲商品貨幣咁強勢法,資金的動作已在告訴我們發生什麼事啦,下一步再鍊住個供應鏈及夾升埋人民幣,這就正是將通漲向外輸出了

引用:
原帖由 ffdsf 於 2021-10-18 05:29 PM 發表

內地健康碼 要配合電話實名制。香港要2023 年2月才全面落實電話實名制
有時我唔係好明,點解啲野要攪兩三年先攪得到?莫非將啲野拖長黎做,就可以令自己繼續有工開繼續有糧出?

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2021-10-18 09:10 PM 發表

佢當日係聯合國大會上,拎住樽白色粉末,據佢話係伊拉克炭疽生化武器,作為伊拉克擁有大殺傷力武器(WMD)既証據,從而以此為依據再次入侵伊拉克,令幾許生靈荼炭.
後來發現伊拉克並無 WMD, 那樽白色粉末只是洗衣份.
他現在死於老尾肺炎,報應來的.
嗯,洗衣粉呢樣係最經典,走去的滅左人地國家,吊死人地個總統,還有誰比佢老美更仆街?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-10-18 08:35 PM 發表

首先要有6個月時間畀電訊商 更新系統, 然後於明年3月1日開始 ,比一年時間所有太空卡要進行實名登記, 所以係2023年3月開始,所有未完成登記嘅太空卡將會失效。
愚港速度拍馬都比不上祖國速度,尤記得當年聖誕睇住珠海橫琴長隆企鵝酒店剛動工興建,一年後再去橫琴時已經落成並且投入運作了,這是哪門子的效率!

引用:
原帖由 9wai 於 2021-10-18 08:29 PM 發表

但回鄉証喺香港應該做唔到追蹤功能喎!我諗健康碼應該要喺香港同內地都可以追蹤先有用。

所以,我覺得係要強硬地推有追蹤嘅健康碼,仲要用愚港身份證登記!唔好俾班黃黑阻頭阻勢!
食得咸魚抵得渴,有需要返內地的人,自自然有需要配合國內防疫嗰套方法,因此必需要含追蹤功能,若然覺得咁都有問題嘅人就唔好乸返內地囉,唔好阻住地球轉

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]