• 瀏覽: 29,151
  • 回覆: 349
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 涼8狗大戰奶媽柒 於 2021-9-25 05:28 PM 發表
沒有強迫綁架,就沒有自由?
每個人自由既定義都唔同 孟孟愛國 身在自己國家就感自由,一些唔愛國的人 自然會覺得在外國才會自由

引用:
原帖由 az222 於 2021-9-25 05:29 PM 發表

曱甴無被激死,行出街都會被踩死。
😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-25 05:06 PM 發表

吾係屈,佢承認自己做過D誤導行為,咁咪即係認罪囉,咁表述法大家好落台! 不過最吾想可能係佢老豆同佢自己,本來已身懷大量資產係外國,印印腳,而家跼任返大6,有多例子,如許+印,馬云,海航.... 前車可鑑,最後可能衰收尾
第一,承認誤導同認罪肯定完全係兩回事,點演譯係自由,但肯定沒有法律上嘅等號
第二,延後審起訴即係不存在趙訴,及並無人認罪,無"簽保"但卻放人離境,即係自認無足夠法理同條件再扣留
朋友,分析應該基於事實,唔係基於假想虛構同幻想
如果只為自我感覺良好就只係打飛機

引用:
原帖由 西九真空的甩毛 於 2021-9-25 05:38 PM 發表

佢篇感言觸動人心
中國人要自信😎😎

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-9-25 05:31 PM 發表
佢講嘅係事實
你有人質,我舉一手一樣可以有
你有能力,我何嘗沒有?
睇睇弱國加拿大,就最明顯
人就扣喺你度,你能自主到乜?
談判什麼都唔駛你參與
成件事結果只會直接間接影響其他人投資甚至途經加拿大信心
師兄分析得很好

引用:
原帖由 西九真空的甩毛 於 2021-9-25 05:43 PM 發表

無知一定會在曱甴身上搵到
曱甴用括約肌思考🤔🤔

對孟晚舟的做人做 事態度,值得我們崇高的尊敬

引用:
原帖由 louis277 於 2021-9-25 05:32 PM 發表

你真係了解佢有口述或簽字承認?
定係美國佬自己响起訴書度寫上去?
搞清楚啲情節先講啦…
🤣🤣🤣
佢地最中意打飛支,跌低揦返扎沙一定會吹到自己贏曬

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-9-25 05:32 PM 發表

如果美國夠料入罪,就吾駛搞咁多年啦!
人在做 天在看,全世界都知道老美詭計,換著其他國家可能已經被得逞,但遇到強大祖國 老美只能跪

引用:
原帖由 西九真空的甩毛 於 2021-9-25 04:32 PM 發表
華為副董事長孟晚舟在加拿大被捕近3年,終沒有認罪下獲撤銷引渡美國,重獲自由。孟晚舟在乘坐中國政府包機返國途中更新微信,發表長篇感言,表示我們幸運生在一個和平的時代,中國在共產黨領導下走向繁榮昌盛,沒有

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/3065000/3067663/index_1024.jpg

好感動 終於回家了 讓祖國 ...
老實,如果中國仲係十幾年前只做代工,都唔會屈你禁錮你

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-9-25 05:32 PM 發表

一個講就兇狠做就碌諗的。。。。😅😅
法爛西要努力d 歐盟話事佬先可以同老美揮過

世界沒有美賊!定必世界和平!

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-25 05:06 PM 發表

吾係屈,佢承認自己做過D誤導行為,咁咪即係認罪囉,咁表述法大家好落台! 不過最吾想可能係佢老豆同佢自己,本來已身懷大量資產係外國,印印腳,而家跼任返大6,有多例子,如許+印,馬云,海航.... 前車可鑑,最後可能衰收尾
聯合國有話唔可以同伊朗做生意?
加拿大自己都無簽禁令

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-9-25 05:38 PM 發表

12707524 12707525 12707526
老美YC最中意自己呃自己

引用:
原帖由 ray99hk 於 2021-9-25 05:44 PM 發表

不過最大嘅問題係,點解全世界要聽美國老點,佢話你吾可以同邊個邊個做生意,你就吾可以。

如果心甘命抵去服從美國,係奴才心態。當我們講甚麽普世價值,平等自由,咁點解美國可以支配世界呢?

點解美國聲言要主導世界事務,自稱支持平等自由的人士,竟然不敢提出反對!
因為世界仍然由美元主導,相信泡沫會爆 但唔知幾時

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]