• 瀏覽: 36,318
  • 回覆: 448
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-25 04:13 PM 發表

忍5年,批唔到入藉就要死返來香港
用B N0移英既窮鬼,好快床頭金盡,死返香港攞着數。

熱賣及精選
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-25 03:00 PM 發表

移民潮下,去與留之間衍生不少問題,家中長老往後照顧問題令人心力交瘁。Cherie於7年前放棄在英國落地生根機會,回來照顧患有認知障礙症的嫲嫲。7年時光裡,一人擔起嫲嫲的一日三餐與起居生活,有時會「好忟憎」,幸而周末還在當時正在讀書的妹妹前幫手,稍有喘息。
然而去年11月,剛大學畢業的妹妹突然在家庭群組中「通知」所有人即將結婚赴英,從此移民。妹妹事前全無溝通與先兆,消息令Cherie難以接受,既感妹 ...
剛剛大學畢業既都有 BNO?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-25 03:00 PM 發表

移民潮下,去與留之間衍生不少問題,家中長老往後照顧問題令人心力交瘁。Cherie於7年前放棄在英國落地生根機會,回來照顧患有認知障礙症的嫲嫲。7年時光裡,一人擔起嫲嫲的一日三餐與起居生活,有時會「好忟憎」,幸而周末還在當時正在讀書的妹妹前幫手,稍有喘息。
然而去年11月,剛大學畢業的妹妹突然在家庭群組中「通知」所有人即將結婚赴英,從此移民。妹妹事前全無溝通與先兆,消息令Cherie難以接受,既感妹 ...
黃狗無一隻正常

子女掉下年老父母去移民,有些還騙了父母的積蓄,這些人當他們年老後,他們的子女對待他們一定比他們對自己父母更狠毒。

引用:
原帖由 keke009 於 2021-9-25 04:17 PM 發表

用B N0移英既窮鬼,好快床頭金盡,死返香港攞着數。
最好香港政府對離港5年BNOger取消永久居民三粒星身份,回流再無得享用香港福利

放心啦,曱甴去英國,一年內就會回港

引用:
原帖由 歡天喜地 於 2021-9-25 03:21 PM 發表

我嘅大哥患了腸癌,他的老婆和女兒全家用BNO移民英國,留低大哥痛苦孤獨的去世,希望佢哋中美國肺炎🙏🙏🙏
咁慘

引用:
原帖由 歡天喜地 於 2021-9-25 03:21 PM 發表

我嘅大哥患了腸癌,他的老婆和女兒全家用BNO移民英國,留低大哥痛苦孤獨的去世,希望佢哋中美國肺炎🙏🙏🙏
咁都得!

黃人諗野要諗後果,要諗其他人既咩 ? 

引用:
原帖由 新型冠狀病毒 於 2021-9-25 04:01 PM 發表

為左逃避暴政,移民係無可奈何。
連你呢啲人都無拉,
我真心覺得佢不夠暴添。

日後有報應㗎,如果佢有仔女老咗都唔會有人理要食自己係老人院住因為西方大既人無乜家庭觀念大個咗就離開屋企獨立生活唔理家裏父母長輩!

死黃畜,一世不要回來

燒 灑 走 一 回 

引用:
原帖由 子月月 於 2021-9-25 04:16 PM 發表

如何暴政法?
佢殺晒你全家?死剩你?
你出入有秘密警察跟蹤你?
捉左你勞改?
如果係暴政,你仲可以上網留呢啲言??
逃黃屍嘅暴政呀

引用:
原帖由 keho4 於 2021-9-25 03:58 PM 發表

為了逃暴政,但照顧老人係政府要做既
口講嘅暴政係咩??? 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]