• 瀏覽: 14,083
  • 回覆: 141
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-25 10:40 AM 發表

邁克爾已經定咗罪坐緊監,並非無罪釋放。 你當佢假釋再驅逐出境又好乜嘢都好,總之成件事係政治性質,而且孟晚舟 冇定罪, 點睇都係美國跪低
就像中國一早講,是政治事件,所以結局咁戲劇性

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-9-25 10:49 AM 發表

最好好似你咁樣講啊,你信唔信呀西方傳媒一定這件事無限放大
公正的西方傳媒一定認同這只是政治事件,戲劇性結局,根本唔關法律事

兩條蛋散換公主

道友多食屎狗

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-25 09:25 AM 發表
人質交換!

但加拿大食咗華為幾多官司費用?肥過肥仔水!
到了國家層次,就算幾千萬也只是毛毛錢,失了中國友誼,買少大麻國幾樣野已不止這條數了,根本成單野得不償失,只能夠他們長期太倚賴美國,人家叫你跪你不敢企

引用:
原帖由 十字軍 於 2021-9-25 10:42 AM 發表

孟小姐咁係身體健康啦!食加拿大白米!又有超級豪華別墅住!出入有私人保安護駕!又有名牌衣著!好過係大陸住!人哋都吾知幾想留係温哥華!係你哋班仆街五毛想佢返大陸啫!
咁戇鳩既發言令我不禁懷疑係曲線定係真心膠

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-25 11:00 AM 發表

咁戇鳩既發言令我不禁懷疑係曲線定係真心膠
我講事實啫!冇得辯駁就人身攻擊!係你哋五毛一向做法!

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2021-9-25 10:59 AM 發表

到了國家層次,就算幾千萬也只是毛毛錢,失了中國友誼,買少大麻國幾樣野已不止這條數了,根本成單野得不償失,只能夠他們長期太倚賴美國,人家叫你跪你不敢企
跟得美國佬就預左依條路
加拿大就完場啦
下場就到澳洲上演
法國佬依家追560億eur
睇下澳洲點收科

引用:
原帖由 十字軍 於 2021-9-25 11:02 AM 發表

我講事實啫!冇得辯駁就人身攻擊!係你哋五毛一向做法!
咁真係戇鳩嘛 我都估唔到你真係咁戇鳩咖
加拿大咁好 咁你移民去未呀?
定係太戇鳩 冇本事去呀?🤭

中國要永遠關停大麻國華為總部,永遠拒絕大麻國5G的授權 !

引用:
原帖由 0qazwsxedc0 於 2021-9-25 11:03 AM 發表

跟得美國佬就預左依條路
加拿大就完場啦
下場就到澳洲上演
法國佬依家追560億eur
睇下澳洲點收科
澳洲VS法國

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-25 09:47 AM 發表

今次綁架事件,證明加拿大是美國附庸國,依照美國命令行事!
司法獨立去佐邊?

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-9-25 11:05 AM 發表
中國要永遠關停大麻國華為總部,永遠拒絕大麻國5G的授權 !
杜魯多政黨係生意人,條件配合就要返華為啦

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-25 09:12 AM 發表
加拿大總理杜魯多(Justin Trudeau)9月24日表示,兩名於中國被扣押的加拿大公民已經啟程回國,他們乘坐的飛機已經離開中國空域,預計當地時間25日

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210925/518359034537971712231647.jpeg/_97ciC6QuQOGzNVN--aLepdHfhpDEpRt5I-FhOSPhYQ?v=w1280r16_9
係驅逐出境呀,加拿犬。

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-9-25 10:35 AM 發表

你咁樣咪對日後中國影響好大囉!第一如果其他外國商人睇到依件事嘅話咁仲有邊個入嚟做中國做生意呢?第二間碟罪犯都可以咁快放嘅話,咁究竟個間諜罪係真定係假?我真係希望呢個新聞係假㗎囉
真正的結果,應該是其他國家還是和中國做生意,但是不敢亂來。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]