• 瀏覽: 14,160
  • 回覆: 141
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-25 10:24 AM 發表

中國唔即時放,加國又唔肯即時放,咁又唔知要僵持幾耐? 而家都叫雙贏,雙方落到台,之後中國可以慢慢報仇,
你要知道,孟對中國重要,兩只二打六對中國不重要,既然中國目的己達到,兩只野快d走仲好。
你咁樣咪對日後中國影響好大囉!第一如果其他外國商人睇到依件事嘅話咁仲有邊個入嚟做中國做生意呢?第二間碟罪犯都可以咁快放嘅話,咁究竟個間諜罪係真定係假?我真係希望呢個新聞係假㗎囉

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-9-25 10:03 AM 發表
都唔明點解要交還嗰兩個人你搞到人哋認為真係人質交換囉你就算交還都要做下表面功夫先啦大佬 唉
我都唔明點解會有人同綁匪講面子
人地癲起上黎撕票你冧返嗰兩件2打6
輸既都係你
你要知道加拿大同美國並不是法治社會

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-9-25 10:35 AM 發表

你咁樣咪對日後中國影響好大囉!第一如果其他外國商人睇到依件事嘅話咁仲有邊個入嚟做中國做生意呢?第二間碟罪犯都可以咁快放嘅話,咁究竟個間諜罪係真定係假?我真係希望呢個新聞係假㗎囉
又係依啲廢話 講足幾廿年咪一鳩樣咁多外資鳩衝

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-25 10:08 AM 發表

雖然話政治事件,但在法庭審理,點可能唔跟法律程序,無罪釋放還要付堂費,太難看了吧
邁克爾已經定咗罪坐緊監,並非無罪釋放。 你當佢假釋再驅逐出境又好乜嘢都好,總之成件事係政治性質,而且孟晚舟 冇定罪, 點睇都係美國跪低

引用:
原帖由 豆芽生 於 2021-9-25 10:35 AM 發表

從此事,各國會清楚,中國企得好硬,不能綁架中國公民,
外商也會清楚,奉公守中國法重要,捉的只是間諜、販毒,外商會安心!
間諜罪可以判死,也可以逐出境,全由中國決定,當然我也唔想咁早放加拿犬,但更想孟快些回國!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-25 10:35 AM 發表
點都好啦!最緊要身體健康
孟小姐咁係身體健康啦!食加拿大白米!又有超級豪華別墅住!出入有私人保安護駕!又有名牌衣著!好過係大陸住!人哋都吾知幾想留係温哥華!係你哋班仆街五毛想佢返大陸啫!

復仇記好快上映

互相交換人質而已!
你放加拿大人回國佢就放猛慢周回國! 都是一場交易,是政治交易!

耐人尋味

世界和平,大家開心

中國雖強,但不稱霸

引用:
原帖由 good103 於 2021-9-25 10:43 AM 發表
互相交換人質而已!
你放加拿大人回國佢就放猛慢周回國! 都是一場交易,是政治交易!
孟無認罪、無比巨額罰款,無影響華為,這場政治交易最終美加輸!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-9-25 10:41 AM 發表

從此事,各國會清楚,中國企得好硬,不能綁架中國公民,
外商也會清楚,奉公守中國法重要,捉的只是間諜、販毒,外商會安心!
間諜罪可以判死,也可以逐出境,全由中國決定,當然我也唔想咁早放加拿犬,但更想孟快些回國!
最好好似你咁樣講啊,你信唔信呀西方傳媒一定這件事無限放大

回家了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]