• 瀏覽: 9,330
  • 回覆: 23
台灣宣布申請加入《全面與進步跨太平洋夥伴關係協定》(CPTPP)後,日本表示歡迎。中國駐日本大使館9月24日表示,中方注意到日方有關表態,對此表示強烈不滿和堅決反對,已向日方提出嚴正交涉。中國駐日本大使館發言人24日就日本在《全面與進步跨太平洋夥伴關係協定》涉台言論發布聲明,稱台灣問題事關中國核心利益和中日關係政治基礎。

日本不斷對中國挑釁, 遲早應給日本來個也依樣葫蘆的共榮圈, 要日本嘗嘗佢當年佢對中國做過乜,

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/680917/日本歡迎台灣加入cptpp-中國大使館-已向日方提出嚴正交涉

垃圾小日本鬼子

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-25 03:31 AM 發表
台灣宣布申請加入《全面與進步跨太平洋夥伴關係協定》(CPTPP)後,日本表示歡迎。中國駐日本大使館9月24日表示,中方注意到日方有關表態,對此表示強烈不滿和堅決反對,已向日方提出嚴正交涉。中國駐日本大使館發言人24日就日本在《全面與進步跨太平洋夥伴關係協定》涉台言論發布聲明,稱台灣問題事關中國核心利益和中日關係政治基礎。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210924/518170598329815040863057.jpeg/rdbmRjIgEayor2m9RSq42Eves9aahamnCKuSRQirkkU?v=w1280r16_9 ...
日本始終要我哋報當年侵華殺人嘅仇。

引用:
原帖由 自由之翼 於 2021-9-25 08:44 AM 發表

日本始終要我哋報當年侵華殺人嘅仇。
咪係,屠殺了中國3500萬同胞,中國當時條蔣介石收過佢,但日本仲無恥到不斷搶中國土地,及挑釁中國

咁嘅惡棍日本,唔打鑊佢9999.9甘,係講唔通囉!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-25 08:57 AM 發表

咪係,屠殺了中國3500萬同胞,中國當時條蔣介石收過佢,但日本仲無恥到不斷搶中國土地,及挑釁中國

估計中國必然要對日本進行打擊的。
因為美國遲早會退出日本,日本只要一獲得自由,肯定會第一時間發展核彈。
中國是絕對不能容忍日本發展核彈的,不管怎樣都得先發制人徹底摧毀日本的核彈能力。

當年偽滿州,今日台灣省。

中共多做幾個核彈對準日本就不會錯的。 

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-25 08:57 AM 發表

佢要滅亡,所以而家先瘋狂。
佢擺明係邀請我哋名正言順打獲佢。

日本明玩嘢,睇黎大陸應盡快用任何手段收回台灣及釣魚台,睇下以後啲國外搞屎棍仲有乜藉口寸中國。

日本係等死 , 日本想逼中國出手,借意侵略, 日本人口減少,水平線上升, 加埋福島 。

根本不值我地動手  , 不過美國一定會放虎歸山黎制衡中俄, 仲會有核武, 大家認真再諗諗

恒大死佢日本基金已經無左一大舊肉

重點係要睇台灣以甚麼身份申請加入先,如果係以中國一個地區名義而不是獨立國家,我又唔覺得有乜問題喎,做生意啫,無謂牽涉政治啦

睇嚟日本諗住陸沉前搬去台灣

支持台灣

引用:
原帖由 robin09 於 2021-9-25 09:04 AM 發表

估計中國必然要對日本進行打擊的。
因為美國遲早會退出日本,日本只要一獲得自由,肯定會第一時間發展核彈。
中國是絕對不能容忍日本發展核彈的,不管怎樣都得先發制人徹底摧毀日本的核彈能力。
日本已發動核廢水遺割世界

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]