• 瀏覽: 23,961
  • 回覆: 244
+3
澳洲賠咗錢畀你之後。要食臺灣水果過日子。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-24 07:58 PM 發表
澳洲會賠咩? 唔會啦,之後法國又死死地氣接受,始終都想埋美國堆。白人至上主義入面,都仲有分等級既,法國佬就接受次等地位啦。
白人主義係以 anglosaxon 為頭,卽係英語係,加拿大有一部份用法語,所以 out

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-24 07:26 PM 發表
有美國為澳洲出頭,法國恐怕無功而回。
越搞越大唔一定係講輪定贏,只要唱到全球都睇到美澳賴貓冇信用唔賠錢,法國已經算贏左,不過最大贏家應該係中國!

呢單野有好戲睇,大拿拿5千幾億,點賠?老尾再巴屎閉都禁唔住成個法國咁多人把口,袋鼠玩大咗,再講根本澳洲亦冇本事整核潛,背後個工業體系太大,冇幾十年積落嘅功力根本冇可能,核潛比柴電大成倍

引用:
原帖由 馬路強勁的裙 於 2021-9-24 07:53 PM 發表
法棍絕技,口硬身體誠實,投降第一名!
法國召回駐美大使,幾日後敗登同馬克龍傾完電話,個大使就返去美國。
生產商可能強硬過政府嘅。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-24 07:58 PM 發表
澳洲會賠咩? 唔會啦,之後法國又死死地氣接受,始終都想埋美國堆。白人至上主義入面,都仲有分等級既,法國佬就接受次等地位啦。
法國話晒都5大流氓有1票否決權, 澳洲點秤都只能做應聲蟲。 AUKUS係5眼既收窄版。 反正NZ偏安一寓, 加拿大又無料到, 無謂浪費精神。 不過澳洲又有幾勁?

邊有得賠呀?

引用:
原帖由 onepunchman101 於 2021-9-24 08:28 PM 發表

白人主義係以 anglosaxon 為頭,卽係英語係,加拿大有一部份用法語,所以 out
美國對佢地既排位係: 1.英國 2.澳洲 3.加拿大 ......... 頭一批係以下國家:

Australia, Canada, Britain, France, Ireland, Italy, Israel, Norway, Sweden, Germany, Switzerland, New Zealand, Netherlands, Denmark, Belgium .....

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-24 07:26 PM 發表
有美國為澳洲出頭,法國恐怕無功而回。
老尾從來都無為澳洲出過頭 ! 何以見得今次會 ?
老尾當澳洲寃大頭就不少次,例如硬啃F-15幾百架所謂隱形戰機,和成世都要密密刷的天價隱形油..

引用:
原帖由 赤共 於 2021-9-24 08:19 PM 發表
只要有美國最先進核潛,都值啦獨裁國想盡辦法都偷唔到先可笑
獨裁國?

附件

2021-09-24.png(130.68 KB)

2021-9-24 08:34 PM

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 19:32 發表

計埋蔡婆雜團要三分一分紅,全數接近三萬億台幣,台灣那有錢!
台灣中央銀行有5千幾億美元外滙點會冇錢😂

忽然想起, AUKUS中文譯名可否叫"惡啃屎"?  方便不懂英文的朋友

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-9-24 08:13 PM 發表

毀約?
共產黨當年領導人矮仔鄧對住全世界講:香港自治50年不變.香港除左國防同外交外.所有內地官員同中央不得干涉香港自治.但現在呢?

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2021-9-24 07:37 PM 發表
新聞話原先法國潛艇條單系USD 65B,1B=10億,咁咪即是要只袋鼠賠足,唔系玩到咁大呀!
Ching, 美國法院最中意判咩懲罰性賠償, 隨時係本值既幾倍甚至幾十倍.

引用:
原帖由 treo000 於 2021-9-24 08:30 PM 發表

法國話晒都5大流氓有1票否決權, 澳洲點秤都只能做應聲蟲。 AUKUS係5眼既收窄版。 反正NZ偏安一寓, 加拿大又無料到, 無謂浪費精神。 不過澳洲又有幾勁?
就係因為澳洲服從美國更徹底,所以對美國黎講,澳洲會好用D,可以當係美國殖民地咁用。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]