• 瀏覽: 38,662
  • 回覆: 6
+3
澳洲會賠咩? 唔會啦,之後法國又死死地氣接受,始終都想埋美國堆。白人至上主義入面,都仲有分等級既,法國佬就接受次等地位啦。

引用:
原帖由 C09088 於 2021-9-24 08:15 PM 發表
亞歐非所有國家要聯合起來對付英美澳三畜
白人至上主義,已經滲入好多人既DNA入面,除非被嚴重針對,迫到無路行,否則都唔想反。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-9-24 08:20 PM 發表
呢壇野係尾國攪既,叫陰濕尾國賠
馬克龍對住美國,好似小朋友對住偶像咁,點會叫美國賠? 最多咪叫兩聲,之後會收皮。

https://www.youtube.com/watch?v=P9yz7GWNfBQ

引用:
原帖由 onepunchman101 於 2021-9-24 08:28 PM 發表

白人主義係以 anglosaxon 為頭,卽係英語係,加拿大有一部份用法語,所以 out
美國對佢地既排位係: 1.英國 2.澳洲 3.加拿大 ......... 頭一批係以下國家:

Australia, Canada, Britain, France, Ireland, Italy, Israel, Norway, Sweden, Germany, Switzerland, New Zealand, Netherlands, Denmark, Belgium .....

引用:
原帖由 treo000 於 2021-9-24 08:30 PM 發表

法國話晒都5大流氓有1票否決權, 澳洲點秤都只能做應聲蟲。 AUKUS係5眼既收窄版。 反正NZ偏安一寓, 加拿大又無料到, 無謂浪費精神。 不過澳洲又有幾勁?
就係因為澳洲服從美國更徹底,所以對美國黎講,澳洲會好用D,可以當係美國殖民地咁用。

引用:
原帖由 694 於 2021-9-24 08:35 PM 發表

共產黨當年領導人矮仔鄧對住全世界講:香港自治50年不變.香港除左國防同外交外.所有內地官員同中央不得干涉香港自治.但現在呢?
不得干預係指香港完全遵守基本法既情況下,唔影響國家主權為基本。香港人有無遵守基本法23條? 答案係無。無23條,就有可能出現叛國者參選特首,叛國係影響國防,大陸出手有理。另外鄧小平係講香港資本主義制度50年不變,唔係指港人治港內地決不干預。一國兩制係港人"高度自治",唔係全權自治。

引用:
原帖由 apmichael 於 2021-9-24 08:55 PM 發表

基本法只係寫香港實行資本主義50年不變,你唔好僭建其他嘢
如果佢想話50年不變係指對比回歸前,咁特首就應該係內地委派了,同埋立法會大部份議席,都應該係委任而唔係民選。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]