• 瀏覽: 38,652
  • 回覆: 244
+3
引用:
原帖由 694 於 2021-9-24 08:35 PM 發表

共產黨當年領導人矮仔鄧對住全世界講:香港自治50年不變.香港除左國防同外交外.所有內地官員同中央不得干涉香港自治.但現在呢?
現在點呢?

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 07:25 PM 發表
澳洲與美國及英國組成「AUKUS」三國同盟,達成與美的核動力潛艇協議並單方面取消與法的原有潛艇協議後,承包項目的法國軍事工業生產商海軍集團(Naval Group)表明,將向澳洲索賠560億歐元(約5,116億港元),並直指澳洲的做法是出於政治多於國防考量。

海軍集團的執行長波梅萊(Pierre Eric Pommellet)指,會在數周內向澳洲政府要求賠償,並指作為一個工業家,會擁護自身的權益 ...
用澳洲龍蝦🦞找數囉。

引用:
原帖由 赤共 於 2021-9-24 08:19 PM 發表
只要有美國最先進核潛,都值啦獨裁國想盡辦法都偷唔到先可笑
你指嘅獨裁國-美國,它有廿多艘核潛艇,我們的祖國暫時有少過過十艘!

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-24 08:36 PM 發表

就係因為澳洲服從美國更徹底,所以對美國黎講,澳洲會好用D,可以當係美國殖民地咁用。
可能好似夏威夷咁, 成為第5x州

正,澳洲一輸就等如唔駛再同法國做生意

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 08:39 PM 發表

你指嘅獨裁國-美國,它有廿多艘核潛艇,我們的祖國暫時有少過過十艘!
仲係一早比人探測到

老鼠賊國邊信得過架

美國欽準全世界開始核擴散,從袋鼠國開始

引用:
原帖由 694 於 2021-9-24 08:09 PM 發表

共產黨夠毀約啦,有冇賠錢比香港人?
告佢呀笨

國與國之間,澳洲一定預左賴皮先會咁做,係澳洲法院告一定輸

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-24 07:28 PM 發表
毀約梗係要賠錢,不過澳洲佬有屁錢,可能賠幾箱紅酒俾你就算數。
袋鼠扒抵債,食L到法國佬咀都歪埋

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-9-24 08:34 PM 發表

獨裁國?
佢可能就係講緊澳洲,因為澳洲就係無核潛艇

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 07:25 PM 發表
澳洲與美國及英國組成「AUKUS」三國同盟,達成與美的核動力潛艇協議並單方面取消與法的原有潛艇協議後,承包項目的法國軍事工業生產商海軍集團(Naval Group)表明,將向澳洲索賠560億歐元(約5,116億港元),並直指澳洲的做法是出於政治多於國防考量。

海軍集團的執行長波梅萊(Pierre Eric Pommellet)指,會在數周內向澳洲政府要求賠償,並指作為一個工業家,會擁護自身的權益 ...
未計美核動力潛艇建造費估計要2,000億歐元

賠龍蝦得唔得?

法國得一條出路賣包包😭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]