• 瀏覽: 38,384
  • 回覆: 244
+3
亞歐非所有國家要聯合起來對付英美澳三畜

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-24 07:28 PM 發表
毀約梗係要賠錢,不過澳洲佬有屁錢,可能賠幾箱紅酒俾你就算數。
還有聾蝦、車泥子.....
澳洲紅酒就免啦,法國大把靚酒

用果十二艘潛艇炸沈澳洲買果批英美貨咪得囉。

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 07:25 PM 發表
澳洲與美國及英國組成「AUKUS」三國同盟,達成與美的核動力潛艇協議並單方面取消與法的原有潛艇協議後,承包項目的法國軍事工業生產商海軍集團(Naval Group)表明,將向澳洲索賠560億歐元(約5,116億港元),並直指澳洲的做法是出於政治多於國防考量。

海軍集團的執行長波梅萊(Pierre Eric Pommellet)指,會在數周內向澳洲政府要求賠償,並指作為一個工業家,會擁護自身的權益 ...
有契爺美國睇住
乜澳州會賠$?
契爺立即制栽法國

呢壇野係尾國攪既,叫陰濕尾國賠

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-24 07:28 PM 發表
毀約梗係要賠錢,不過澳洲佬有屁錢,可能賠幾箱紅酒俾你就算數。
合約當扔過火機落張枱
典會賠$

引用:
原帖由 C09088 於 2021-9-24 08:15 PM 發表
亞歐非所有國家要聯合起來對付英美澳三畜
白人至上主義,已經滲入好多人既DNA入面,除非被嚴重針對,迫到無路行,否則都唔想反。

唔賠就揾航媽全面封鎖土澳。

引用:
法國話我駛鬼要你d紅酒?

引用:
原帖由 sng850 於 2021-9-24 07:25 PM 發表
澳洲與美國及英國組成「AUKUS」三國同盟,達成與美的核動力潛艇協議並單方面取消與法的原有潛艇協議後,承包項目的法國軍事工業生產商海軍集團(Naval Group)表明,將向澳洲索賠560億歐元(約5,116億港元),並直指澳洲的做法是出於政治多於國防考量。

海軍集團的執行長波梅萊(Pierre Eric Pommellet)指,會在數周內向澳洲政府要求賠償,並指作為一個工業家,會擁護自身的權益 ...
澳洲:索賠?你問過我大佬未呀?係咪唔夠黃背心用?使唔使叫我大佬送多幾櫃過去?

嘩!大啖咬落去,唔知澳洲還價幾多呢

法國唔敢得罪老尾,但係絕對唔會放澳洲在眼內,一定會揾澳洲出氣。情況同之前中國點玩澳洲一樣。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-24 07:26 PM 發表
有美國為澳洲出頭,法國恐怕無功而回。
可以指示蔡英文承接法國張單囉

引用:
原帖由 T2. 於 2021-9-24 08:20 PM 發表
呢壇野係尾國攪既,叫陰濕尾國賠
馬克龍對住美國,好似小朋友對住偶像咁,點會叫美國賠? 最多咪叫兩聲,之後會收皮。

https://www.youtube.com/watch?v=P9yz7GWNfBQ

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]