• 瀏覽: 6,074
  • 回覆: 79
+2
發展棕地,又會影響生態,珍禽異獸棲息之地,民主黨同環保L傾惦先出聲啦,以免俾人話互扯貓尾

仲有民主黨?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-9-24 04:15 PM 發表
棕地散收收
要綜合發展很難
加上收一塊少一塊, 之後人地叫價力又高左.
而且逐塊收, 要收夠地唔知要幾耐.

加上, 明日大嶼就係話俾啲囤地既地主知, 你唔賣地就慢慢曬太陽.

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-9-24 04:17 PM 發表
地產佬打手又出黎反明日大嶼,咁代表政府做對了。
乜野造地政策, 地產佬都反對啦. 唯一只可以政府用天價向佢地買地.

你地就想收地, 豬籠入水呀嘛

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-9-24 06:28 PM 發表

乜野造地政策, 地產佬都反對啦. 唯一只可以政府用天價向佢地買地.
最無人性既地產佬宜家喺記者面前大大聲講大話,話關心香港人住屋問題喎,傻既先會信佢地。

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-9-24 06:29 PM 發表
你地就想收地, 豬籠入水呀嘛
香港地產佬,根本就賤格到極點啦,仲要扮好人先夠嘔心。

今次叫停明日大嶼,廿年後又會有藉口顏色革命,佔中攪事周圍破壞咖喇。

啱啱拜登瀨完屎,依家到地產佬驚到瀨屎。

效野公園過大,用效野公園是唯一方法,
棕地只係泛民用來拖延起樓的口號

國安應該要調查下香港地產商有冇資助港獨組織,但我相信一定有,否則三白眼點會跪求黃畜暴徒唔好搞沙田市中心

支持明日大嶼! 同時收棕地

引用:
原帖由 樓上中心的山羊 於 2021-9-24 06:47 PM 發表
國安應該要調查下香港地產商有冇資助港獨組織,但我相信一定有,否則三白眼點會跪求黃畜暴徒唔好搞沙田市中心
狐狸先生自己設宴失敗,就放風中央單獨約見,你估亞爺手上有冇資料

https://youtu.be/T9F0llodpwM

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-9-24 05:25 PM 發表

其實一直有用《收回土地條例》收回新界棕地, 反對派只係誤導及混淆視聽

發展新界, 例如洪水橋新市鎖, 新界東北發展區, 是先規劃,  再修改土地用途, 才去收地
不是先收了一大片地返來才去規劃

政府正收回洪水橋一帶棕地,作洪水橋/廈村新發展區發展。發展局局長黃偉綸今日(5日)表示,第一期發展計劃有40個棕地作業經營者受影響,包括露天戶外倉庫、工場、商店等,至今年3月累計已有8個作 ...
唔贊成收晒d棕地, 咁d車房,倉庫,重型機器放去邊

聞煮黨,小弟吾想知佢哋民生主張,只想知佢哋參吾參選咋。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]