• 瀏覽: 57,313
  • 回覆: 414
+2
美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html

華為勁在唔係上市+有大陸市場

中國唔怕,最多鎖國4、50年,之後又一條好漢

美國干擾自由市場

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-9-24 11:42 AM 發表
美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/photo/bkn-20210924093922842-0924_00952_001_01b.jpg?20210924110444

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html
雷蒙多指,特朗普政府於前年5月列華為入美國實體清單,這是非常有力的工具,將最大程度地利用它來保護美國國家安全。她說「我們會否做更多?如有必要,會」,又強調商務部持續新增中國企業入實體清單,包括涉新疆強迫勞動的公司,美方會繼續出口管制工作。

一隻典型老尾井底蛙部長 !

同孟晚舟被綁架案贖金談判有冇關係?

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表
點解要鎖,似乎是美國正在鎖國中,拒絕中國科企,所以美國仍然用緊3.4G,也沒有高鐵,連太空站都收皮,準備返回石器時代!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表
今時今日中國如果鎖國,老美通漲到即時爆煲都似!

係囉,加稅啦,繼續谷高通漲😅

華為唔肯畀贖金,睇嚟要擄多幾個人。

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-24 11:50 AM 發表

今時今日中國如果鎖國,老美通漲到即時爆煲都似!
最多適應通漲一年到,之後其它國家接手中國制造,最後點會有事
等於舊時中國未有工業時候,全世界咪又係咁過
講到底數字遊戲

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-9-24 11:48 AM 發表

點解要鎖,似乎是美國正在鎖國中,拒絕中國科企,所以美國仍然用緊3.4G,也沒有高鐵,連太空站都收皮,準備返回石器時代!
你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢

引用:
唔買呆灣水果D傻HI都呱呱嘈啦!笑死

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:53 AM 發表

最多適應通漲一年到,之後其它國家接手中國制造,最後點會有事
等於舊時中國未有工業時候,全世界咪又係咁過
講到底數字遊戲
曾有統計,美國70%家庭拎唔出六百美元額外開支。冇錯,有歐洲貨你用,出貨量同價錢絕對滿足唔到市場需要。井中自有天地

美商務部長要像美軍在阿富汗隨便屠宰平民百姓一樣,屠宰華為。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]