• 瀏覽: 45,077
  • 回覆: 414
+2
引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:12 PM 發表

其實美國市民唔係咁追求3、4、5G所謂速度,有咪用囉,冇咪當冇囉,當然個別行業一定要跟貼科技一齊行前啦
簡單講同冷氣機原理一樣,你用過冷氣機訓覺一定會開,不過舊時冇咪又係咁訓

講減排仲ON9,根本全球冇一個國家可以做到,資本主義社會每日不停運行中
所謂環保根本就係全球謊言
謊言?你知唔知道第日會有碳排放配額和減排稅?減排唔夠,你第日嘅產品入口別國時有機會俾人徵收減排稅呀?

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-24 11:50 AM 發表

今時今日中國如果鎖國,老美通漲到即時爆煲都似!
底褲都冇得著,除時炒上天價

引用:
原帖由 星辰大海 於 2021-9-24 12:06 PM 發表

講需求?咁歐洲太空員點解都要學中文,準備上中國太空站?
航太科技國民用唔到?你渣車唔用導航?
所謂學中文叫只係做禮貌打下招呼咁解,唔通真係學到可以生活溝通到咩
你現在講緊所謂科技係全民都一定要用呀,唔同其它國家真實情況

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-9-24 11:42 AM 發表
美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/photo/bkn-20210924093922842-0924_00952_001_01b.jpg?20210924110444

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html
同黃外長講

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-9-24 12:13 PM 發表

其實你真係唔識架喎 美元個個國家都信 咁印就得啦 去美元化都唔怕啦 國債亦都唔怕冇人買啦 亦都唔會有通脹呀 但係事實係咪咁 點解要求中國買美債 美元而家喺國際交易 使用率已經係歷史新低 支持你嘅說話 繼續印銀紙 將佢嘅份額越降越低
我簡單講一句就夠
美國國債時鐘點解年年加上去都唔會爆

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:53 AM 發表

最多適應通漲一年到,之後其它國家接手中國制造,最後點會有事
等於舊時中國未有工業時候,全世界咪又係咁過
講到底數字遊戲
接?得把口去接。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-24 12:01 PM 發表
話口未完,老美又要玩嘢喇,中美關係就係無得修補
所以就算拜登撩見面,習大都唔show佢。

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:21 PM 發表

所謂學中文叫只係做禮貌打下招呼咁解,唔通真係學到可以生活溝通到咩
你現在講緊所謂科技係全民都一定要用呀,唔同其它國家真實情況
打下招呼?大陸要求左太空站上所有設備和溝通都要用中文呀,只識打招呼,點夠用呀?

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-9-24 12:20 PM 發表

謊言?你知唔知道第日會有碳排放配額和減排稅?減排唔夠,你第日嘅產品入口別國時有機會俾人徵收減排稅呀?
有邊個國家可以做到環保
全球國家個個都只得把口講,大陸同美國都做唔到,個個只係玩緊數字遊戲

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:24 PM 發表

我簡單講一句就夠
美國國債時鐘點解年年加上去都唔會爆
咁簡單 因為揸住支槍 邊個國家去美元化 就好似伊拉克咁打佢 中國佢都想打架 不過知道自己可能輸啫 但係唔係個個國家都係中國

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-9-24 12:25 PM 發表

打下招呼?大陸要求左太空站上所有設備和溝通都要用中文呀,只識打招呼,點夠用呀?
你意思等於呢個外國人自細一定要學中文先得
唔係點可能溝通

老美加左好耐稅......越買越多...

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:56 AM 發表

你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢
升降機都曾被質疑其實用性

拜登三翻四次派人求中國唔好減少出口去美國. 比外交部教訓. 到今時今日, 美國只死剩把口 照下塊鏡先啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]