• 瀏覽: 28,846
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 kcsam 於 2021-9-24 11:42 AM 發表

美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/photo/bkn-20210924093922842-0924_00952_001_01b.jpg?20210924110444

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html
雷蒙多指,特朗普政府於前年5月列華為入美國實體清單,這是非常有力的工具,將最大程度地利用它來保護美國國家安全。她說「我們會否做更多?如有必要,會」,又強調商務部持續新增中國企業入實體清單,包括涉新疆強迫勞動的公司,美方會繼續出口管制工作。

一隻典型老尾井底蛙部長 !

熱賣及精選
引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-9-24 02:29 PM 發表

隻傻西應該未出過國見世面。
咪係,老尾呢屆政府人才渣渣..

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-24 12:16 PM 發表

要出糧要生存就要講主人啱聽嘅說話是必需的
佢個主人唔係時時聽到嘢啊...
敗登近日見英國金毛竟然又瀨屎..
16:45
https://www.youtube.com/watch?v=WsBJ-oXSCQs

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-9-24 01:49 PM 發表

老實講,老美對華為做咁多嘢,大陸都未反擊,如果一旦對生果出手,都幾好睇。
大陸有反擊喎,康明愷間諜案,和最近的公佈關閉加拿大華為,4800人失業,當中4500係加拿大人,最大鑊係加拿大從此無咗5G發展 !

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-9-24 08:04 PM 發表

無計啦,背後財團先係真正話事人,只係需要揾啲聽話就得,唔需要有遠見,有實力嘅人材。最重要財團揾到錢,根本唔使理一般市民生活需要。只要不斷洗腦指責中國,妖魔化中國,轉移責任俾中國就可以。大部份人民都只係接觸到政府提供嘅資訊愚民。
師兄講啱哂,老尾根本唔係國家,所以不理人民死活,疫情死咗逾65萬人,沒有一個官員負責..

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-9-24 08:31 PM 發表

中國人口比尾角多幾倍,疫情仍然受控,全國一心。尾政府根本唔想,亦無能力控制。一味大石壓死蟹迫各州市回復經濟活動。咪又係因為財團要盡快揾返損失。死嘅都係平民百姓,幾時聽過有官員,大企高管死呀?
就係,所以老尾國民尤其是低下層,更加人命賤過地底泥,咩尾式民主大國,呸 ! 命都冇仲民咩主 ?
中國就真係民主大國,人民民主專政,領導層係為人民服務..

引用:
原帖由 ooxx13 於 2021-9-25 08:30 AM 發表

米國GE嘅醫療設備以後應該吾使响大陸賣。。。

米國GE配合米國90日用CIA塑源疫源頭嘅笑話。直接打開咗武漢某啲醫院嘅設備上留嘅後門偷取數據。

呢啲新聞香港吾會報~
就係,中國祗做不說一講已是成品更係白菜價造福全人類疫苗如是人臟血管支架700人仔..

記得..意大利疫情勁爆時,呼吸機短缺,有兩個當地學生自製呼吸機過漏蓋子,成本衹要1尾元,原價成萬尾元,卻被老尾公司告侵權,不能再造..

老尾賣疫苗俾巴西,阿根廷,竟然要人地的國有資產抵押,同強搶冇分別 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]