• 瀏覽: 57,768
  • 回覆: 414
+2
現在看到美國這些嘴炮,只想笑。

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:27 PM 發表

有邊個國家可以做到環保
全球國家個個都只得把口講,大陸同美國都做唔到,個個只係玩緊數字遊戲
呢單嘢係美國佬自己提出架,至於將來數字,額度係可以更改,但就一定要開始做…

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:21 PM 發表

所謂學中文叫只係做禮貌打下招呼咁解,唔通真係學到可以生活溝通到咩
你現在講緊所謂科技係全民都一定要用呀,唔同其它國家真實情況
你真係堅離地,中國太空站啲按鈕,顯示屏,地空對話,操作說明書全部普通話同簡體中文字,學中文只係禮貌打招呼?

井蛙睇下youtube中國培訓嘅歐洲太空人點樣講普通話,點樣睇中文操作說明書,點樣模擬操控太空倉喇

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2021-9-24 12:28 PM 發表

咁簡單 因為揸住支槍 邊個國家去美元化 就好似伊拉克咁打佢 中國佢都想打架 不過知道自己可能輸啫 但係唔係個個國家都係中國
根本點去美元化
全球獨裁國家領導人背後 D 錢全部都係美元
咁你話我知可以點去
等於現在你咁憎美國一樣,如果有人比1億美元你,你要唔要先

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:12 PM 發表

其實美國市民唔係咁追求3、4、5G所謂速度,有咪用囉,冇咪當冇囉,當然個別行業一定要跟貼科技一齊行前啦
簡單講同冷氣機原理一樣,你用過冷氣機訓覺一定會開,不過舊時冇咪又係咁訓

講減排仲ON9,根本全球冇一個國家可以做到,資本主義社會每日不停運行中
所謂環保根本就係全球謊言
其實你試下伸條頸出個井睇下個世界啦,南極永冰層融化消失,臭氧層迅速變稀薄,呢啲都係有數據可以睇到嘅. 唔好信晒侵侵,佢傻㗎!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:56 AM 發表

你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢
你住天橋底都一樣生存到, 你唔去住? 仲慳返買樓錢!

浪費時間

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-9-24 12:30 PM 發表

呢單嘢係美國佬自己提出架,至於將來數字,額度係可以更改,但就一定要開始做…
所以咪話美國都係9UP囉

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-24 11:47 AM 發表
美國干擾自由市場
尾國係池名雙標國

大陸都費事理西你

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-24 12:33 PM 發表

其實你試下伸條頸出個井睇下個世界啦,南極永冰層融化消失,臭氧層迅速變稀薄,呢啲都係有數據可以睇到嘅. 唔好信晒侵侵,佢傻㗎!
咁可以點補救我答你啦根本就冇得救
因為人類只懂破壞,現在只能夠講地球可以頂到幾多年咁解

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:53 AM 發表

最多適應通漲一年到,之後其它國家接手中國制造,最後點會有事
等於舊時中國未有工業時候,全世界咪又係咁過
講到底數字遊戲
適應1年?老尾半年都捱唔到

接手中國?邊啲國家啊?
印度呀

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-24 12:31 PM 發表

你真係堅離地,中國太空站啲按鈕,顯示屏,地空對話,操作說明書全部普通話同簡體中文字,學中文只係禮貌打招呼?

井蛙睇下youtube中國培訓嘅歐洲太空人點樣講普通話,點樣睇中文操作說明書,點樣模擬操控太空倉喇
其實你明唔明白我之前講乜架

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-9-24 11:42 AM 發表
美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/photo/bkn-20210924093922842-0924_00952_001_01b.jpg?20210924110444

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html
佢老美呢隻死臭閪,等住比人修理!!

引用:
原帖由 kcsam 於 2021-9-24 11:42 AM 發表
美國商務部長雷蒙多周四(23日)接受英媒訪問時明言,若有需要,美國政府會採取更多行動應對中國科企華為。雷蒙多指,特朗普政

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/photo/bkn-20210924093922842-0924_00952_001_01b.jpg?20210924110444

老美冇新嘢玩?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210924/bkn-20210924093922842-0924_00952_001.html
再嚟就還擊搞返回返你蘋果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]