• 瀏覽: 28,840
  • 回覆: 414
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-24 12:00 PM 發表

曾有統計,美國70%家庭拎唔出六百美元額外開支。冇錯,有歐洲貨你用,出貨量同價錢絕對滿足唔到市場需要。井中自有天地
同青蛙講咁深奧嘅野,它點會明吖

熱賣及精選
講夠十年吖!
黑天鵝!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:12 PM 發表

其實美國市民唔係咁追求3、4、5G所謂速度,有咪用囉,冇咪當冇囉,當然個別行業一定要跟貼科技一齊行前啦
簡單講同冷氣機原理一樣,你用過冷氣機訓覺一定會開,不過舊時冇咪又係咁訓

講減排仲ON9,根本全球冇一個國家可以做到,資本主義社會每日不停運行中
所謂環保根本就係全球謊言
都唔知你乜嘢心態 美國用3g 4g都可以 咁使乜制裁華為呀 你都完全跟唔到你主人嘅意思 仲有講減排 美國就係叫其他國家減排 自己唔肯減呀 其他國家減排 就係要阻止佢哋發展呀

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-9-24 11:48 AM 發表

雷蒙多指,特朗普政府於前年5月列華為入美國實體清單,這是非常有力的工具,將最大程度地利用它來保護美國國家安全。她說「我們會否做更多?如有必要,會」,又強調商務部持續新增中國企業入實體清單,包括涉新疆強迫勞動的公司,美方會繼續出口管制工作。

一隻典型老尾井底蛙部長 !
要出糧要生存就要講主人啱聽嘅說話是必需的

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表

中國唔怕,最多鎖國4、50年,之後又一條好漢
鎖國之後其他國家好多人跳樓,冇平嘢用捱貴貨

真係笑撚死😂

老尾傾全國+頭馬之力,仲加埋綁架都攪唔死一間企業🤭~收撚檔啦!🤣

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:12 PM 發表

其實美國市民唔係咁追求3、4、5G所謂速度,有咪用囉,冇咪當冇囉,當然個別行業一定要跟貼科技一齊行前啦
簡單講同冷氣機原理一樣,你用過冷氣機訓覺一定會開,不過舊時冇咪又係咁訓

講減排仲ON9,根本全球冇一個國家可以做到,資本主義社會每日不停運行中
所謂環保根本就係全球謊言
How dare you! How dare you !

滿口謊言而面不改容,面對鏡頭仲滿面認真,勁。

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:56 AM 發表

你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢
似乎係你太迷戀美國科技,美國連碼頭起重機都要求中國振華幫助建造,大疆無人機“擺明”偷美國資料,中國口罩被植入晶片,但係美國軍隊.平民死都要繼續用,真係犯賤!

老美已經無乜新料,出下口述姐

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-24 11:45 AM 發表

華為勁在唔係上市+有大陸市場
外資賺不到華為的盈利

美國呢家已經無可能無左中國、上至總統下至掃地阿蟬、有事冇事都剩係識掛中國係咀邊!!!!所以美國有乜辦法唔沒落!!!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表

中國唔怕,最多鎖國4、50年,之後又一條好漢
以前來說是關門鎖國.

今天來說, 關了美國門就夠了.

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:04 PM 發表

根本講到底就講邊個夠底氣
美國印幾多美元一定有人信
大陸都有印,不過零透明度同資訊完全唔流通
正常國家用金融角度睇你話會信邊一面
其實講咩信用度啫,根本係個春袋揸係邊個手啫(美元結算,軍事基地。。。)
美國有信用度咩?有就唔會明搶法國張單啦
單野噤新鮮,唔係要提啊?

尼啲唔算冷戰呀?登伯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]