• 瀏覽: 57,680
  • 回覆: 414
+2
話口未完,老美又要玩嘢喇,中美關係就係無得修補

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:56 AM 發表

你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢
冇必要?人哋個個都用5G,你仲玩緊3,4G?點競爭呀?敗登唔係話要減排咩?唔發展集體交通工具,繼續使用汽車,點減呀?

引用:
原帖由 袋中野性的牛 於 2021-9-24 12:00 PM 發表

曾有統計,美國70%家庭拎唔出六百美元額外開支。冇錯,有歐洲貨你用,出貨量同價錢絕對滿足唔到市場需要。井中自有天地
根本講到底就講邊個夠底氣
美國印幾多美元一定有人信
大陸都有印,不過零透明度同資訊完全唔流通
正常國家用金融角度睇你話會信邊一面

應該永遠要

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:56 發表

你真係太過迷戀中國科技,呢個世界講需求,用唔到又或冇必要咁洗乜一定要逼國民用呢
講需求?咁歐洲太空員點解都要學中文,準備上中國太空站?
航太科技國民用唔到?你渣車唔用導航?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-24 11:47 AM 發表
美國干擾自由市場
不是,我封你,制裁你就得,你做,我就發爛渣,向聯合國告你。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-24 11:45 AM 發表
華為勁在唔係上市+有大陸市場
呢點我真心服! 任生不貪,有遠見!

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:04 PM 發表

建議你睇下呢幾十年世界貨幣市場份額發展再講野

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表
中國唔怕,最多鎖國4、50年,之後又一條好漢
鎖國???美國會鎖國???

BTW,你係 Eddie ?

干擾自由市場

理掂你老尾個賴屎總統先啦!

引用:
原帖由 都沒有 於 2021-9-24 11:48 AM 發表
同孟晚舟被綁架案贖金談判有冇關係?
當然有,再講唔掂,向全世界發制裁令,家有一件華爲的東西,入獄一個月。

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-9-24 12:02 PM 發表

冇必要?人哋個個都用5G,你仲玩緊3,4G?點競爭呀?敗登唔係話要減排咩?唔發展集體交通工具,繼續使用汽車,點減呀?
其實美國市民唔係咁追求3、4、5G所謂速度,有咪用囉,冇咪當冇囉,當然個別行業一定要跟貼科技一齊行前啦
簡單講同冷氣機原理一樣,你用過冷氣機訓覺一定會開,不過舊時冇咪又係咁訓

講減排仲ON9,根本全球冇一個國家可以做到,資本主義社會每日不停運行中
所謂環保根本就係全球謊言

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 12:04 PM 發表

其實你真係唔識架喎 美元個個國家都信 咁印就得啦 去美元化都唔怕啦 國債亦都唔怕冇人買啦 亦都唔會有通脹呀 但係事實係咪咁 點解要求中國買美債 美元而家喺國際交易 使用率已經係歷史新低 支持你嘅說話 繼續印銀紙 將佢嘅份額越降越低

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-9-24 11:46 AM 發表
中國唔怕,最多鎖國4、50年,之後又一條好漢
腦殘曱甴又錯!其實,中國好怕…好怕尾角不鎖國(繼續冇高鉄及各先進基建,繼續用3.5G,繼續等太空站停運………
繼續失去大市場....).

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]