• 瀏覽: 37,037
  • 回覆: 233
+33
有錢派就係好總統、民主制度=派錢

引用:
原帖由 owen11223344 於 2021-9-24 08:36 AM 發表
唔係啊,幾好啊,好難得可以選到個識得瀨屎嘅總統
笑咗

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-24 08:18 AM 發表
路係自己揀,跌親唔好喊
老人1號 老人2號

民主邪教嘅野, 佢哋第一日玩咩, 都 on 99

附件

Democrazy_baby.jpg(68.46 KB)

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-9-24 08:21 AM 發表
選到拜登都好,證明共和黨人也好,民主黨人也罷,根本沒有治國的人才,老美的選民大部份都是廢物,西方式民主完全不能惠及黎民。
關選民鬼事,
資本集團推出的代表而已,兩個代表中選一個,普通選民自以為是自己作主選擇的,實質是被玩弄的傻瓜。
而美國利益集團已經固化,論資排輩,嚴重老化,最大公約數就是老資格的人選。

路係自己揀嘅......

拜登好d, 起碼唔會好似侵侵咁攪亂我地~

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-9-24 09:16 AM 發表
話咗佢是廢柴啦,仲廢過柒撚普。跟著柒撚普政策做野,但比柒撚普更戇尻
柒朗普一啲都唔廢不過佢癲咋嘛

民主就係選垃圾。

民主制度就係:
一個癲,一個痴呆,2選1

關前總統叉事??

引用:
原帖由 robin09 於 2021-9-24 10:09 AM 發表

關選民鬼事,
資本集團推出的代表而已,兩個代表中選一個,普通選民自以為是自己作主選擇的,實質是被玩弄的傻瓜。
而美國利益集團已經固化,論資排輩,嚴重老化,最大公約數就是老資格的人選。
you are so smart

美國一半以上選民是中產階層,對政治領袖選擇一向偏重精英份子,拜登以年輕人,黑人及西班牙裔移民支持之下勝出,的確是異類

他必須要制訂經濟政策,讓白人中產階層家庭受惠,才能長期獲得足夠支持,重新包裝及推行特朗普的美國優先政策是必要

唔握扶手都落到樓梯
可以單手舉杯飲水
可以忍尿兩小時

邊個達成呢三項任務 邊個做啦

又玩shut down? 唔係呀話?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]