• 瀏覽: 37,116
  • 回覆: 233
+33
狗咬狗骨

然後就會做D好民粹嘅嘢去爭取支持,再係咁講中國,台灣,新疆,香港,南海,COVID,華為去轉移矛盾。到卸任嗰陣,美國人就會發覺個政府好似乜都冇做過。跟住選個共和黨總統,然後再循環一次。民主就係咁。

經過香港黑暴後, 已經唔再信所謂民調, 全部都係為幕後金主發聲, 將金主想講嘅野轉化為民調結果公佈, 扮到好民主, 好有聲勢咁, 想製造群眾壓力做出羊群效應

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-9-24 08:16 AM 發表

記者會瀨屎,已經廢到無崙
真?

民主選舉就係咁,不斷後悔,不斷轉投,總之有票投就自我感覺良好

民主就系咁得淡笑。

引用:
原帖由 阿聞 於 2021-9-24 09:13 AM 發表
民主就系咁得淡笑。
民主制度就係不斷換人結果就乜都做唔到

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-9-24 08:27 AM 發表
老尾領袖越癈對中國越好。
但千奇唔好睇少背後一班真正既話事人..
美國總統都係資本既傀儡..
不過連推個像樣的傀儡都唔得..
美國走下坡係無容置疑...

話咗佢是廢柴啦,仲廢過柒撚普。跟著柒撚普政策做野,但比柒撚普更戇尻

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-9-24 08:21 發表
選到拜登都好,證明共和黨人也好,民主黨人也罷,根本沒有治國的人才,老美的選民大部份都是廢物,西方式民主完全不能惠及黎民。
西方民主目的唔係治國,係爭取選票。只要能夠爭取到支持,奉承到D選民,你就會得到權力。

世界上一定係聰明嘅人少,蠢人(包括我)比較多。所以(普)選舉就係靠一大班蠢人去選一少部份人去管治。好聽咪叫有代表性囉,不過蠢人嘅決定通常都唔係咁啱

唔應該後悔,因為有民主,可以在下一屆選舉用選票懲罰佢,前題係,人哋下年都80歲退休咯,仲會理你班美式漁民張選票咩,硬很實膠的民主!

一班柒頭選一個壽頭出嚟

我就鐘意佢廢

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-9-24 09:20 AM 發表
唔應該後悔,因為有民主,可以在下一屆選舉用選票懲罰佢,前題係,人哋下年都80歲退休咯,仲會理你班美式漁民張選票咩,硬很實膠的民主!
都唔知做唔做得完呢一任?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]