• 瀏覽: 4,579
  • 回覆: 21
【本報綜合報道】中美持續在南海展開軍事角力,並拉攏區內國家的支持。中國解放軍海軍編隊周三在南海南部水域,與新加坡海軍兩艘護衞艦聯合演習。

新加波真大膽,竟然在軍事領域對抗專濫殺無辜的尾軍,係咪想無人機誤炸雙子塔

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210924-0924_00180_004/解放軍夥新加坡兩艦--南海演習

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-9-24 05:53 AM 發表

雙子塔好像在吉隆坡
想炸魚尾獅,誤炸雙子塔

新加坡左右逢源,中美都唔得罪,美國在新加坡有海關基地。

雙子塔在大馬國,星洲地標,有獅頭魚尾像、牛車水等地方。

今次唔拍台灣演習?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2021-9-24 05:53 AM 發表

雙子塔好像在吉隆坡
黃絲曱甴和呆蛙嘅知識係咁上下啦!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-9-24 06:30 AM 發表
新加坡左右逢源,中美都唔得罪,美國在新加坡有海關基地。
其實烏克蘭 澳洲 呆灣
所有夾啖中美 或者美俄中間既地方都要學新加坡 左右逢源 借花敬彿 咁就皆大歡喜
喺都要選邊站 仲要揀你老美 咪害死啲平民百姓囉 有權勢既一早走佬

阿爺好波,非戰的通行補給演習。  

新加坡唔係親美仇中嘅咩

引用:
原帖由 T2. 於 2021-9-24 05:52 AM 發表
【本報綜合報道】中美持續在南海展開軍事角力,並拉攏區內國家的支持。中國解放軍海軍編隊周三在南海南部水域,與新加坡海軍兩艘護衞艦聯合演習。

新加波真大膽,竟然在軍事領域對抗專濫殺無辜的尾軍,係咪想無人機誤炸雙子塔

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/content/兩岸國際/odn-20210924-0924_00180_004/解放軍夥新加坡兩艦--南海演習
星仔食2家茶禮咁易玩?

引用:

雙子塔好像在吉隆坡
我都以為雙子塔在新嘉坡。
鼻屎國一向跟住尾國後面向中國吠,甚至同南波蛙暗通款曲,今次竟然跟住中國玩。

引用:
原帖由 az222 於 2021-9-24 06:53 AM 發表

黃絲曱甴和呆蛙嘅知識係咁上下啦!
這個..........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]