• 瀏覽: 38,550
  • 回覆: 225
  • 追帖: 1
+2
海洋公園水上樂園於9月21日正式開幕,吸引不少市民入場狂歡消暑,但一開張就惹來不少網民不滿,包括等待時間太長、 […]

打尖無人理? 高尚港人打尖, 而家無得賴國內同胞了.

唔題供口罩同埋排隊排得耐都預左.
不過佢儲物櫃竟然要另外收費, 仲要120蚊一日, 真係擺明搶錢,
其實入得去玩水, 要換衫一定要搵地方擺野, 樂園無理由唔提供儲物地點,
唔好話一家人去, 情侶去男女每邊都最小要一個儲物櫃, 變相比多半張飛入場....
如果唔比錢租櫃, 唔見左銀包電話, 就更加損失慘重, 樂園set高儲物櫃收費, 變相支持小偷係園內搵食.

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/海洋公園水上樂園新開幕-網民力數4宗罪-打尖無人理-儲物櫃收費昂貴-050949439.html

120貴左啲喎。應該50左右差唔多。排隊冇人睇,攞籌好啲。

打尖都係班高質香港人,今次點賴大陸人呢 ? 

好多年青人,又係班黃畜廢青啦

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-9-23 05:19 PM 發表
打尖都係班高質香港人,今次點賴大陸人呢 ? 
唔係嘛……高尚港人點會打尖一定係大陸人偷渡嚟香港玩的

呢舊巨型垃圾執柒左佢用黎起公屋啦。人潔地靈,環境優美,又有地鐵站巴士站既交通配套,又可解決房屋不足問題。又唔駛年年蝕錢就搵正苦注資去無底深潭,簡直完美方案

咩嘢地方?冇大陸人都咁低!

真係太貴

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-23 05:22 PM 發表

唔係嘛……高尚港人點會打尖一定係大陸人偷渡嚟香港玩的
唔係偷渡過來玩?咁一定係班YC所講既新香港人所為...

引用:
原帖由 kaiserken 於 2021-9-23 05:31 PM 發表

唔係偷渡過來玩?咁一定係班YC所講既新香港人所為...
話自己係本土嗰d

這個水上樂園註定失敗!

如果事先聲明,無問題的。大家唔去佢自然會減價。

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-9-23 16:56 發表
海洋公園水上樂園於9月21日正式開幕,吸引不少市民入場狂歡消暑,但一開張就惹來不少網民不滿,包括等待時間太長、 […]

打尖無人理? 高尚港人打尖, 而家無得賴國內同胞了.

唔題供口罩同埋排隊排得耐都預左.
不過佢儲物櫃竟然要另外收費, 仲要120蚊一日, 真係擺明搶錢,
其實入得去玩水, 要換衫一定要搵地方擺野, 樂園無理由唔提供儲物地點,
唔好話一家人去, 情侶去男女 ...
點解唔數埋個廣告搵個唔尊重老野嘅老野嚟拍呀?

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-23 05:24 PM 發表
呢舊巨型垃圾執柒左佢用黎起公屋啦。人潔地靈,環境優美,又有地鐵站巴士站既交通配套,又可解決房屋不足問題。又唔駛年年蝕錢就搵正苦注資去無底深潭,簡直完美方案
乜都拆晒佢起樓…到疫情搞掂叫d旅客齋嚟睇香港樓

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]