• 瀏覽: 63,684
  • 回覆: 375
+15
妖!你咪要晒去囉…有人同你爭咩?

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-23 12:57 PM 發表
中國大陸上周以驗出害蟲為由,暫停從台灣進口番鬼荔枝(台稱釋迦)及蓮霧。台灣的陸委會批評大陸做法無理,當地農委會表示將向世.......

中國大陸禁進口台灣蓮霧,還以為台灣無路可走,孰料救星竟遠在千里之外出現。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210923/mobile/bkn-20210923113016298-0923_00952_001.html
鬼佬洗得起$

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-23 12:57 PM 發表
中國大陸上周以驗出害蟲為由,暫停從台灣進口番鬼荔枝(台稱釋迦)及蓮霧。台灣的陸委會批評大陸做法無理,當地農委會表示將向世.......

中國大陸禁進口台灣蓮霧,還以為台灣無路可走,孰料救星竟遠在千里之外出現。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210923/mobile/bkn-20210923113016298-0923_00952_001.html
外國人不喜歡呢啲

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-23 01:13 PM 發表
我決定以後唔吃 瑞士糖 同 瑞士雞翼!😂
我決定制裁瑞士糖同瑞士雞翼,講出嚟幾有氣勢

有無櫃運得切?😏講得來下年,你唔係話空運?😅

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-23 01:20 PM 發表

12701753 12701754
呆灣綠撚鬼拍后尾枕😂😂😂😂

附件

1624205241071.jpg(92.14 KB)

引用:
原帖由 k514 於 2021-9-23 01:39 PM 發表

我決定制裁瑞士糖同瑞士雞翼,講出嚟幾有氣勢
仲有唔瑞士三角朱古力

低賤生蟲食品

而家運輸費好貴同運到去都壞啦,瑞士佬慢慢享受昆蟲啦,台佬唔好運來香港啦

真有心嘅,順手掃埋芒果,釋迦,菠蘿喎。

咁就好啦!大陸唔駛買蟲,瑞士又幫到手,兩邊都好!灣灣唔好再嘈啦!

乳乳風風花花葉葉蓮蓮霧霧蕉蕉

有蟲.....

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-23 01:11 PM 發表

🤔有冇反對美國打壓?走去買新疆棉花?

同用華為5G?
Good question.

白皮豬食毒水果仲慘過食屎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]