• 瀏覽: 63,516
  • 回覆: 375
+15
引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-9-23 01:50 PM 發表

瑞士都開始淪落了,唔做好品質管控,反而參與到政治,遲早沒落
因為美國而家咬住瑞士個春袋呀嘛

引用:
原帖由 樹上紅色的牛牛 於 2021-9-24 07:01 PM 發表

因為美國而家咬住瑞士個春袋呀嘛
瑞士這個出口了幾百年傭兵的偽中立國,一向都是有錢就是爺,二戰吃了很多戰爭的死人財,現在只是想挑起多一次大戰再發一筆死人財而已,瑞士不是愛和平,只是出口傭兵多,怕仇家上門才扮起中立,美國的臭屎好多都同瑞士有關.

買2kg幫手

瑞士進口台灣蓮霧?做啦,得把口有X用咩

引用:
原帖由 迷城 於 2021-9-23 01:16 PM 發表
點解唔順道進口埋台灣芒果
比紐西蘭打壓緊喎
仲有菠蘿吖~

引用:
原帖由 beegeejk 於 2021-9-24 03:24 AM 發表

運到去瑞士發現有蟲就好笑喇
瑞士就係倒拗車,明知有蟲先買。

美債,澳門賭牌和香港地產商就係今次 show hand 的賭注,美國知道自己玩唔起,只好收皮。

台灣仲有輻米同萊豬,瑞士慢慢食多D啦 

郁民話齋,「我講吓咋喎!」,哈哈。要聽其言,更要觀其行!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-23 12:57 PM 發表
中國大陸上周以驗出害蟲為由,暫停從台灣進口番鬼荔枝(台稱釋迦)及蓮霧。台灣的陸委會批評大陸做法無理,當地農委會表示將向世.......

中國大陸禁進口台灣蓮霧,還以為台灣無路可走,孰料救星竟遠在千里之外出現。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210923/mobile/bkn-20210923113016298-0923_00952_001.html
瑞士真的朋友,台灣得救了,以後如美國禁止售賣晶片一様不賣番鬼荔枝和蓮霧到中國。

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-23 01:13 PM 發表
我決定以後唔吃 瑞士糖 同 瑞士雞翼!😂
以後罷買瑞士錶

快啲反擊瑞士、罷買瑞士名錶笨

運費就貴過啲生果,睇你買到幾多

有好野實有人搶

引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-9-23 01:11 PM 發表

🤔有冇反對美國打壓?走去買新疆棉花?

同用華為5G?
所以,他的標題就好有問題!根本不中立,垃圾!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]