• 瀏覽: 3,145
  • 回覆: 40
+3
早前多名民主派人士銀行戶口屢遭凍結,由英國國會成立的「跨黨派國會香港小組」今日 ( 22 日)發聲明指,正就懷...

我強烈支持大英帝國搞死自己國家金融企業。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/international/民主派銀行戶口屢遭凍結-英國國會跨黨派香港小組將調查英銀行有否打壓香港人權

so funny

係咪英國都有向犯民傳送黑金攪亂香港?  所以先提出調查睇下可唔可以拎返d錢,
不過英國有咩權去調查香港事?

仲好講,你英國佬一句說話就要匯豐銀行唔派股息,你幾時賠返俾我?

銀行係按商業原則在當地合法合規經營
議員有意見可以動議政府買起間銀行

咁英資銀行跟從老美制裁香港官員,又唔見英國國會調查一下有否打壓香港人權,雙標的表現

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-23 10:19 AM 發表
咁英資銀行跟從老美制裁香港官員,又唔見英國國會調查一下有否打壓香港人權,雙標的表現
世界馳名雙標

附件

532general1.jpg(22.72 KB)

難道你叫匯豐唔好係香港搵錢?😂匯豐歐洲業務輸錢,得亞洲賺,仲要賺得最大個份係香港。😏

引用:
原帖由 numan123 於 2021-9-23 10:45 AM 發表
難道你叫匯豐唔好係香港搵錢?😂匯豐歐洲業務輸錢,得亞洲賺,仲要賺得最大個份係香港。😏
滙豐課唔夠政治獻金。

受益英國原則可以無視當地法律?!

5 號仔又大大餐, 有貨就好走.
真正的兩面不是人

議員做咩唔要求有關銀行徹出香港

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2021-9-23 10:58 AM 發表
議員做咩唔要求有關銀行徹出香港
議員只關心選票同政治獻金。

引用:
原帖由 numan123 於 2021-9-23 10:45 AM 發表
匯豐賣盤吧啦;好過依家人唔似人、鬼唔似鬼!!

制裁匯豐囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]