• 瀏覽: 52,821
  • 回覆: 285
+11
片段開頭即見阿峯握着手機走進站長室,劈頭就說:「我係成哥啲細佬,司機都唔會收錢,大家都識我,我成日喺度同成哥傾計」,王表現愕然,不明他意思,阿峯即補充:「我係佢黑社會啲細佬」,王問:「邊度黑社會」,他即說:「新義安」。有人更大條道理說:「我今日響得成哥個朵,你係咪都應該畀番啲面我」,王反駁:「畀乜面?你上車就要畀錢,你黑社會唔駛畀?」阿峯則解釋:「幾蚊車錢,我唔係搭唔起......你咁做,唔單止踩我,連我個單位都冇面」。

王假扮就範,暗中盤算蒐證及報警,讓對方以為自己屈服。阿峯其後直接勒索金錢,另一段片則見他說:「畀一千蚊,大家攞個意頭」,阿峯一再重申:「你唔係淨係侮辱緊我,仲侮辱我大佬,侮辱緊我嘅單位」。他又吹捧「顏成」是幫中地位舉足輕重:「紮職……,要佢主持」。其後又提及:「我阿公叫細超,係屯門新義安。」

王拍下證據後,即偷偷報警求助,警方到場調查後,以涉嫌勒索及自稱三合會成員拘捕阿峯,案件交由葵青警區反三合會行動組跟進。有反黑組警官透露,沒有聽過案中男子提及的「顏成」人馬,而「細超」應該年過七旬,退隱江湖逾30年。,

黑社會真係大哂咩,時勢已不同.
佢當全香港警察無到.
公然勒索保護費.....

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/679850/有片-我係黑社會-紋身漢搭霸王小巴遭拒-勒索站長1000元被捕

黑社會1000都無?

今時今日仲黑社會?咩年代呀?仲有咩叫做俾面呀?你冇錢俾,點解要俾面你?

經過呢2年, 市民見證 黑暴仲惡過過黑社會 , 黑社會巳經係タ陽行業, 黑社會快啲去勞工處揾工啦

其實係咪睇得古惑仔電影太多,睇到儍咗咋!

引用:
原帖由 老納 於 2021-9-23 08:58 AM 發表
今時今日仲黑社會?咩年代呀?仲有咩叫做俾面呀?你冇錢俾,點解要俾面你?
之前黑暴搭港鐵唔比錢之外仲要破壞售票機,入閘機, 都係近呢2年既事

不能向白衣黑社會屈服, 站長做得好

引用:
原帖由 老納 於 2021-9-23 08:58 AM 發表
無錯,黑社會近年改名本土派,大佬改名為手足!

佢啱啱出返黎,仲呢啲,比人笑

引用:
原帖由 bluelikejazz 於 2021-9-23 08:49 AM 發表
片段開頭即見阿峯握着手機走進站長室,劈頭就說:「我係成哥啲細佬,司機都唔會收錢,大家都識我,我成日喺度同成哥傾計」,王表現愕然,不明他意思,阿峯即補充:「我係佢黑社會啲細佬」,王問:「邊度黑社會」,他即說:「新義安」。有人更大條道理說:「我今日響得成哥個朵,你係咪都應該畀番啲面我」,王反駁:「畀乜面?你上車就要畀錢,你黑社會唔駛畀?」阿峯則解釋:「幾蚊車錢,我唔係搭唔起......你咁做,唔單止踩 ...
幾蚊車錢都比5起仲要賴朵?黑社會甘窮既咩😆

40歲人著住件穿窿底衫話自己係黑社會

你話俾人知係顏成細佬有鬼用咩?你話係李嘉誠細佬丫嘛!仲有唔理你阿公係咩「細超」,總之你搭車可以唔俾錢就一定係司機大細超!

幾蚊都r,究竟邊個先係侮辱緊個牌頭?

引用:
原帖由 chowcn 於 2021-9-23 08:52 AM 發表
黑社會1000都無?
係,黑社會係窮人低下層

引用:
原帖由 出入肉肉高潮 於 2021/9/23 09:17 發表

幾蚊車錢都比5起仲要賴朵?黑社會甘窮既咩😆
廢到一個點。字頭幫派都應該唔認佢啦。 影衰曬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]