• 瀏覽: 3,527
  • 回覆: 45
無啦,又唔能夠承認台灣省主權,台灣省又唔能夠隨便發個簽證比殺人犯。

就算唔去台灣省都無可能俾豪宅佢住,,叫劏房波俾間劏房佢都夠哂啦

。。。。。。。。。。。。

台灣殺人案疑犯陳同佳出獄近兩年,至今仍未赴台自首。案件死者潘曉穎的母親昨(21 日)發出錄音口訊,要求港府在本屆任期之內解決案件,並重新考慮讓案件在香港審理。

保安局發言人今日回覆稱,解決事件的主導權在台灣當局,稱只要台灣當局不再政治操弄,案件便可了結。台灣陸委會則指,已一再呼籲港府應務實回應台方提出之司法互助請求,才能將犯嫌繩之於法。

https://www.thestandnews.com/soc ... 陸委會一再呼籲港府務實回應司法互助請求

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/soc ... 陸委會一再呼籲港府務實回應司法互助請求

引用:
咁強國借啲意唔畀台灣省嘅生果入口
有介殼蟲有果蠅唔俾入口又點借啲倚啊?
紐西蘭都因為果蠅唔俾台灣水果入口,你又選擇性失明啊?

台灣佬想以國對國地位處理, 係咪想林太同成班有關人員全部觸犯國安法? On79.

DKLM ,互乜野助,台灣批陳同佳台證咪得囉

台灣省仆街到咁!比陳同佳入境就得囉!呢班台灣狗無恥到咁!

互你XX咩,你係要既,聽日就上機,唔要就咪再講其它野啦政棍

人地黎自首都唔比邊個玩野呀

台灣省班台灣狗連殺人通緝犯都唔收...真係賤x格...互佢老無啦

潘老母有冇叭叭走

台灣唔係有落地簽証呢樣嘢嘅咩,如果航空公司唔係事先接獲台灣當局通知不准佢入境,點會唔畀佢上機,除非例已改,再無落地簽証啦

否則,佢一到台灣,你想點做都得啦

引用:
原帖由 allen89 於 2021-9-22 09:30 PM 發表
無啦,又唔能夠承認台灣省主權,台灣省又唔能夠隨便發個簽證比殺人犯。

就算唔去台灣省都無可能俾豪宅佢住,,叫劏房波俾間劏房佢都夠哂啦

。。。。。。。。。。。。

台灣殺人案疑犯陳同佳出獄近兩年,至今仍未赴台自首。案件死者潘曉穎的母親昨(21 日)發出錄音口訊,要求港府在本屆任期之內解決案件,並重新考慮讓案件在香港審理。

保安局發言人今日回覆稱,解決事件的主導權在台灣當局,稱只要台灣當局不再政 ...
點解唔可以發簽證比陳同佳?

一日未經司法程序,一日你都不可以說他是殺人犯。
難道台灣是用有罪推定嗎?
既然不是殺人犯,就是普通香港人。

台灣發簽證比其他香港人,不發俾陳同佳。
這明顯就是台灣玩野,理由仲超級低能,信者失救。

佢未被定罪,唔係殺人犯呀,根本台灣係可以俾佢入境,唔俾係為政治目的。

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2021-9-22 10:07 PM 發表
互你XX咩,你係要既,聽日就上機,唔要就咪再講其它野啦政棍
司法互助,係承認台灣獨立主權國家情況下既互助,香港唔可能接受。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-22 10:50 PM 發表
台灣唔係有落地簽証呢樣嘢嘅咩,如果航空公司唔係事先接獲台灣當局通知不准佢入境,點會唔畀佢上機,除非例已改,再無落地簽証啦

否則,佢一到台灣,你想點做都得啦
落地簽證好似要起飛前已經由航空公司send晒全班機乘客名單俾對面,唔係真係落地先搞
所以我先建議要福建搭船過金門

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]