• 瀏覽: 27,707
  • 回覆: 7
  • 追帖: 3
立陶宛平民百姓買ip4都未必買得起
點似得立陶宛貪官有台灣黑金收

熱賣及精選
引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-9-22 05:09 PM 發表

立陶宛平民年均收入都唔差,在歐洲算係中上。
祇係背負好多當年被蘇聯統治的陰影。
台灣人均夠高立陶宛一倍有多啦
呆灣咪又係賤物鬥窮人
立陶宛經濟係ok就唔使貪台灣啲黑金啦

立陶宛當前最大的挑戰是經濟在疫情下低迷,經濟下跌8%,失業率會超越2019年的6%,國內貧富懸殊,世界銀行估計22%人口處於貧窮線下,疫情的打擊會加劇矛盾,也未必可以迅速克服疫症,形勢惡劣。該國的大金主──瑞典與美國未必會施以援手。

引用:
原帖由 謙仔1314 於 2021-9-22 07:00 PM 發表

立陶宛的人均GDP達17,800美元
港人台人夠有錢啦
人均夠高立陶宛倍幾𠻹
咪又係一堆去住旅行食住自助餐嗌窮

立陶宛當前最大的挑戰是經濟在疫情下低迷,經濟下跌8%,失業率會超越2019年的6%,國內貧富懸殊,世界銀行估計22%人口處於貧窮線下,疫情的打擊會加劇矛盾,也未必可以迅速克服疫症,形勢惡劣。該國的大金主──瑞典與美國未必會施以援手。

280萬人口接近70萬人處於貧窮線下呀
等於隨時過百萬人都係低收入呀

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-9-22 05:21 PM 發表

吾知喎,立陶宛國民平均收入達到 7~8千蚊月薪。

280萬人口接近70萬人處於貧窮線下呀

唔係諗住處於貧窮線下買得起手機俾得起電訊費用吓話?
都未計低收入呀
低收入買得起ip13不是夢

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-9-22 07:16 PM 發表

立陶宛人民有錢買手機先講啦
唔自殺都偷笑
重講買手機
立陶宛280萬人口
但自殺率高香港1倍
世界平均3倍
一個人民冇希望嘅國家

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-9-22 11:08 PM 發表

台灣人均收入高唔過立陶宛,
台灣仲要立陶宛捐助23萬5900劑亞斯理康疫苗。
當然這個歐洲國仔一定有另外的企圖啦。
台灣人均高唔過立陶宛?
立陶宛2019年疫情未發生前失業率已經6%
280萬人口有超過60萬喺貧窮線下
接近4分1人口基本連電訊費都交唔起
都重未計低收入人口
自殺率全球最高
唔識就唔好吹得就吹

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-9-23 11:40 AM 發表

客觀少少好一些。
你去過呢個國家未呀?我在前年就去過,
仲住左十日。
你有親眼見到你所講的事實嗎?
無就上網睇多少?少資料先吹啦。

繼續吹啦
唔信世界銀行唔通信你咩

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2021-9-24 03:30 AM 發表

原來你用耳當眼,算啦,你贏晒,
哈哈。
使鬼贏你咩
你根本就係鳩噏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]