• 瀏覽: 19,385
  • 回覆: 167
+10
引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 02:42 PM 發表
資深投資者林一鳴表示,地產股周一(20日)大跌,很明顯是「遊戲規則已經改變」,傳聞香港主要地產商被要求解決樓荒,中央在適

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210920/photo/bkn-20210920110558979-0920_00842_001_fb.jpg?20210921113243

大致同意他所講,中央已銳意將香港從國際金融中心變為普通 ...
點解新雄雞仲話未收到訓示既??

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-9-22 02:49 PM 發表
香港有多少地可以發展,大家有目共睹,要解決住房不足的問題,必須要釋放更多住屋土地,這樣才可事半功倍,否則便難矣
開發佔全港七成地的郊野公園~

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 03:40 PM 發表

完全唔關事,係因中國最高層以決定全面向左轉。
澳門一樣被打壓。
樓主英明~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-22 04:46 PM 發表

點解新雄雞仲話未收到訓示既??
因為只係提示,非訓示

支持中央干預樓市, 對香港樓市健康發展有莫大嘅好處!!!!👍👍🌝

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-22 04:47 PM 發表

開發佔全港七成地的郊野公園~
郊野公園只佔4成多

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-22 04:12 PM 發表
邊有咁易,內地中小城鎮,想買間屋都系唔易,都要做到中層先買得。阿爺都控制唔到。講真,控制小小就得,好大轉變我覺🉐無乜可能
香港人之所以買唔到樓, 唔係搵唔到錢, 而係因為樓價被人為揤上太空;與大陸窮人買唔到, 係兩回事, 不要偷換概念!!

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-9-22 04:42 PM 發表
香港是全球人均最富裕城市,
但卻出現大規模暴動,
點解?
係原本最富裕,最安全,最自由,最穩定的城市, 但香港曱甴黃黑暴渣竟然話生於亂世, 我屌佢地個老母丫,之後呢班香港曱甴黃黑暴渣就攪暴動革命,主動向中央申請國安法, 收九自己香港曱甴黃黑暴渣皮, 高招。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 04:34 PM 發表

地咩產覇權。
政府手上有唔少地,不過好多少要留俾原居民。
7.21嗰班鄉申, 也不能倖免, 一樣要奉獻土地~

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2021-9-22 04:42 PM 發表
香港是全球人均最富裕城市,
但卻出現大規模暴動,
點解?
因為特首被地產商操控!!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 04:49 PM 發表

郊野公園只佔4成多
你錯啦!!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 04:36 PM 發表

我都信系武統。
台灣係香港事件後已不可能接受一國兩制。
香港事件是台灣在後面最積極地推波助瀾,逼到阿爺出手。啊爺一出手就意味着不會對台灣實行和平回歸抱有任何一絲幻想。
香港事件發生后解放軍更加積極地備戰,系最直接證明。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-9-22 02:42 PM 發表
資深投資者林一鳴表示,地產股周一(20日)大跌,很明顯是「遊戲規則已經改變」,傳聞香港主要地產商被要求解決樓荒,中央在適

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20210920/photo/bkn-20210920110558979-0920_00842_001_fb.jpg?20210921113243

大致同意他所講,中央已銳意將香港從國際金融中心變為普通 ...
香港會越來越好!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-22 04:51 PM 發表

香港人之所以買唔到樓, 唔係搵唔到錢, 而係因為樓價被人為揤上太空;與大陸窮人買唔到, 係兩回事, 不要偷換概念!!
大陸都系比人炒起先買唔到。一樣人為。你兩公婆打份工,要供成半世。。同香港一樣。分別系大陸樓大過香港樓。但大陸無乜地方有公屋

引用:

咁都係二百萬加零一個死人想要嘅嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]