• 瀏覽: 20,553
  • 回覆: 105
+2
引用:
原帖由 dtw 於 2021-9-21 11:56 PM 發表
美國總統拜登首次以總統身分,在聯合國大會發表演說。 拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時代,強調美國不尋求新冷戰或世界分裂,而是會大力保護自己、美國的盟友及美國的利益免受攻擊。 拜登說,世界正面臨決定性的10年,必須著眼於疫情大流行、應對氣候變化、網絡威脅等挑戰,美國...

拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時 ...
拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時代,強調美國不尋求新冷戰或世界分裂,而是會大力保護自己、美國的盟友及美國的利益免受攻擊。

唔冷戰但要挑起戰爭,唔係點可以賣軍火武器

所以講哩講去
問題所在就系哩度
你唔玩分@,你點保持到美國同盟友利益?等於你搶法國生意,你唔搶又點保持美國利益

美國真係好L虛偽

引用:
原帖由 dtw 於 2021-9-21 11:56 PM 發表
美國總統拜登首次以總統身分,在聯合國大會發表演說。 拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時代,強調美國不尋求新冷戰或世界分裂,而是會大力保護自己、美國的盟友及美國的利益免受攻擊。 拜登說,世界正面臨決定性的10年,必須著眼於疫情大流行、應對氣候變化、網絡威脅等挑戰,美國...

拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時代,強調美國不尋 ...
拜山最愛訓住覺講大話

想借錢就叫你手足
錢到手就 DLLM

信不信?!美國不是針對中國兩個字、只是"共產"及"獨裁"目標,更重要的中國政府不聽美國華府命令,過去熱硬戰爭,越南、韓戰,都不能籍機打垮中國,惟有靠顏色革命,美國至今最自豪及最成功國際戰略,拉垮蘇聯,然而,今天軟、硬不成,估美國會就此罷休,眾所周知俄羅斯"戰鬥民族",美國亦不失嗜戰族群,來日方長,第日再玩過,又或者,現在已經是,改過一個更新穎政治及軍事模式而已。

拜生記唔記得啱啱簽咗AUKUS?

吊,相信呢條撚樣自己講完嘅嘢自己都唔知講乜。。。
強國出呢D所謂腫痛,丟架丟到家。。。

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-9-21 11:59 PM 發表
世界分唔分裂我唔知,我只知拜登係精神分裂,講一套做一套。
點都好,中國目標就係烕美帝。

講一套做一套係美國日常啦

拜登而家講野真係搵鬼信
侵癲極都未去到玩轉移核技術
核潛艇呢鑊野 我等睇拜登幾時又要收返
我好奇係今次呢壇野 拜登係老早就已經決定要做
還是係有人提議咁做

拜登講完就算㗎

引用:

拜登表示,美國已經結束在阿富汗長達20年的戰爭,正開啟堅決的外交新時 ...
白鬼講嘢唔可以信,淨係睇佢哋點陰印第安人就知。扮 好人送衫俾人重送埋啲病毒俾人。白鬼對印第安人係恩將仇報。

我好肯定佢係腦退化,以為而家係2011年,美中嘅關係。

引用:
原帖由 tony.hk 於 2021-9-22 12:30 AM 發表
其實拜登係咪真係總統?
總是覺得現在美國話事人唔係佢
尾國有好多慈。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]