• 瀏覽: 82,173
  • 回覆: 23
+8
引用:
原帖由 lawlawmic 於 2021-9-22 03:12 PM 發表
樓上d人係咪痴咗線 我講多一次 無論佢去唔去台灣 做乜要用我地納稅人d錢黎保護佢 佢好L危險咩 政要呀 除非你冇交稅 無可能支持警方仲保護佢
佢真係好L危險
唔係佢人身安全危險
係放個殺人犯周圍躝好危險

其實坐監都係用納稅人錢 佢洗貴啲姐 但佢係香港係已經完成服刑 佢肯乖乖地離開香港 去英美加依啲地方重過新生活就當然係最好
唔係既話 我寧願佢留係安全屋接受保護好過佢周街躝

引用:
原帖由 lawlawmic 於 2021-9-22 03:23 PM 發表

咁樣以前坐完監出黎果班殺人犯警方做乜又唔保護呢
因為佢地冇要求警方保護佢地🥲

引用:
原帖由 peterfork 於 2021-9-22 04:04 PM 發表

孟晚舟單野發生在美國嗎? 現在呢個時勢政治凌駕法冶, 澳洲毀約法國核艇, 中國唔買台灣荔枝, 全部政治決定,傻仔先用法冶去解釋
美國同澳洲我都理解
點解中國唔買台灣荔枝關政治事?
你買生果會買有蟲既?

引用:
原帖由 fkilling 於 2021-9-22 04:33 PM 發表
點解唔開記招
邊個夠膽幫佢開 潘太收台灣錢咖喎

引用:
原帖由 白男黑 於 2021-9-22 04:28 PM 發表
2年前就係同情你個囡,全香港人生活出現180度大改變,仲敢出聲叫人幫你?
老老實實 黑暴期間政府同警隊苦苦支撐就係為左潘小姐可以沉冤得雪
嗰陣潘太唔講句公道話 我都可以理解為驚黑暴會傷害佢地家人
如果潘太要求政府採取措施反制台灣我都仲可以理解
依家頻頻彈出黎怪責政府?WTF?

引用:
原帖由 lawlawmic 於 2021-9-22 04:40 PM 發表

你有冇交稅?你覺得我也納稅人嘅錢咁用啱咩?
交稅?有呀 咁點?
政府起公屋比班契弟仲要多多要求 我唔鋸呀 可以點?
政府養班老綜仲要咁多野講 我唔撚鋸呀 可以點?
政府幫難民之父養難民 破壞社會安寧 我好唔撚鋸呀 可以點?
政府好多野我都唔撚鋸呀 可以點?
交稅 唔好睇到咁大 唔係好辛苦
你一日股市上上落落唔通都提住自己交稅養緊佳佳咩 年輕人
講返今次件事 咁放佢周街躝又係好事咩?

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-22 07:14 PM 發表

冇同我講廢話啦,
乜嘢叫唔可以?.....如果要做有乜嘢係唔可以?

台灣現在唔畀佢正常簽證入境,
我哋就咁掉佢上去台灣嘅飛機,飛到台灣機場根本唔需要入台證,去到台灣機場禁區台灣都要拉人,
咩程序都係廢話,

如果有需要24小時搵人跟住你都得呀?......乜嘢叫唔可以,乜嘢叫冇辦法!
做嘢特事特辦!,同正常人講嘢先要講規矩,...陳同佳殺人時是跟規矩做的嗎?

佢現在入住 ...
1.你掉佢上飛機 都要有航空公司肯飛🥲
2.你搵人24小時跟住我 我其實都會報警 🥲
3.特事特辦 當日逃犯條例你唔同啲手足講?🥲
4.點解係證人 因為我都係睇報導 我都唔知 如果你問到差佬肯講既可以八埋比大家知🥲
5.你搵人跟佢 佢報警 然後佢又入返安全屋 仲點自力更生🥲
6.其實與其你搵間航空公司肯冒比台灣封殺既風險起飛 不如學湯渣話齋 叫犯民出隻洗頭艇接佢過台灣好過啦🥲

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-22 07:26 PM 發表

我哋運送佢上飛機我哋百分百需要光明正大做嗎,我們需要預先通知任何人嗎,台灣當局會預先知道嗎?
政府要做嘢航空公司真係能夠管嗎,而且我們真的需要畀航空公司知道他的真實身份嗎?

我就當現在冇航空公司肯接受,搵個私人飛機行不行?.....去台灣機場要求緊急降落行不行?.....需要預先通知台灣當局陳同佳在機上嗎?

現在台灣當局唔批入台證,台灣當局是根據程序嗎同你講規矩嗎?
如果我們將 ...
老老實實 航空公司應該要交乘客名單比當地官方
依個應該係反恐既措施黎

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-22 07:53 PM 發表

現在政府要辦事,是否一定要公佈真實身份,,航空公司是否真的能先知和阻撓,這問題現在我不同你爭辯,
現在我當用私人小型飛機,做解決,

政府能公佈陳同佳合符證人身份證安全屋,陳同佳在香港現在沒有犯法,如果按照你的道理陳同佳現在也可以報警話我哋拘禁佢喺安全屋!

我當日係贊成逃犯條例!

如果我哋每件事都只係喺度爭拗,唔落手落腳做,香港永遠都會畀人笑冇用,
累積嘅問題永遠冇可能解決 ...
其實你將佢睇成自願接受軟禁會唔會令你易接受啲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]