• 瀏覽: 51,662
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
who fxxking care?
fcck off

熱賣及精選
引用:
原帖由 forevermore 於 2021-9-21 10:10 PM 發表

拖了咁耐, 想陳同佳不會去自首,
剛剛時還可能有罪疚和衝動會去,
曰子久了, 過去必定受刑, 唔過去
也無人管到他。
問題佳哥下半世怎過?
這樣唔見得人,受警察保護過世?

剎人係佢錯,台灣唔收,卻不是他錯
如果我係佢,反過來我會開個期比台灣,某日之後,你還不給我入境
我就離港隱世
或者出家學佛
不問世事

引用:
原帖由 montejo 於 2021-9-22 10:05 AM 發表

根本用陳同佳三個字,機要都買唔到
買到也沒用
入境被拒,只會原機遣反

政府應該終止陳同佳的保護,安全屋等等
你話陳生是自由活動的普通人
就讓他做個普通人
佢去台灣又去,著草去泰國又好
與政府無關
case closed
唔洗隻潘媽定期出來抽水

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-9-22 12:02 PM 發表

重點在香港法院不願審理, 同樣是沒有司法管核權為何孟晚舟不在美國而美國綁架都要綁佢去美國審? 到底係美國無法無天還是香港不作為??
笑左
當然是前者
問美國是否無法無天?
阿媽是女人的問題

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-9-22 11:35 AM 發表

香港法院唔審呢單案係基於司法管核權, 再睇睇華為太子女單野, 美國對香港既無司法管核權, 犯嘅所謂美國國內法地點也不在美國及加拿大, 但美國卻指使加拿大綁架孟晚舟去美國審。 現在陳同佳單野兇手同被害人都是香港人, 雖則案發地點在台灣但殺人證據確鑿兇手亦承認是他作案被害者遺體也根據兇手提供的線索尋回, 台灣因政治原因不願審理此案, 但香港法院是可作為而不作為, 反觀19暴動起因亦根這可作為而不作為有 ...
香港是有法治之地
美國不是,而且從來不是

美國法庭,法官,都是為政權服務
景然有人不知?
可笑

加拿大法庭
不單為加拿大政權服務,還要為美國政權服務

無知到
還以為發現新大陸

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-9-22 02:26 PM 發表

佢最應該係去台灣有邦交國家
咁台灣就冇辦法唔引渡
甚至經福建去金門都得

根本中港台加阿佳佳都冇心解決件事
其實是好提議
陳同佳留在香港無意思,一世住警察的安全屋?
去台灣有引渡協議的國家
睇下台灣點做,潘太點做

引用:
原帖由 peterfork 於 2021-9-22 04:04 PM 發表

孟晚舟單野發生在美國嗎? 現在呢個時勢政治凌駕法冶, 澳洲毀約法國核艇, 中國唔買台灣荔枝, 全部政治決定,傻仔先用法冶去解釋
孟案罪名是詐騙美國的銀行
美國的銀行在那裡?

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-9-22 07:33 PM 發表

台灣一世唔收陳同佳,
唔通我哋畀陳同佳一世住安全屋免費生活食得好住得好,
打機上網瞓覺冷氣乜都有曬,成世咁樣生活?
其實有網友以提出非常好的建議

1. 香港有私人檢控,潘媽可以自行提控
律政司可以保證不干預
沒錢可以眾籌,我捐些少

2. 陳同佳應設死線,台灣再唔比入境
佢移民到和台灣有引渡協議的國家
等你台灣做野

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]