• 瀏覽: 82,302
  • 回覆: 731
+8
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:14 PM 發表
呆灣到依家都不容許陳同佳入境,那可以怎做?
其實我唔明白,咁陳擋旅遊入境,入到去機場揾警察自首不可以嗎?

慳啲啦,冇人會再理你架啦,你要怪就怪2019年果班2百幻加一

引用:
原帖由 max3350 於 2021-9-21 08:29 PM 發表
暴動時又唔見佢出聲, 唔扺可憐.
呢隻曱甴老母,死100次都吾值得可憐

特首而家啩着搞連任, 邊得閒理呢D嘢
不過, 如果啊爺叫佢搞, 佢又會立刻D初心返晒嚟

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 21-9-2021 20:04 發表
觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
點解潘媽媽吾找菜英文?

有其母必有其女!!!潘曉穎被人殺害分屍不是無辜!!!必定是有原因的!!!

現在見佢老母所作所為我相信好多香港人都恨之入骨!!!潘家的事要全香港人為尼家人埋單!!!全香港人都欠了尼家人!!!上至被制裁的官員!!!下至星斗小市民!!! 全中國全香港人多得尼兩母女帶契!!!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:14 PM 發表
呆灣到依家都不容許陳同佳入境,那可以怎做?
除非中國有一日盡早收回台灣的話,
我相信"陳同佳"可以早日順利成功
返回台灣呀!

陳生 依家有食有住
點會去台灣入冊
潘太 係咪想得太天真

如果佢想贖罪、好簡單!

上路吧

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-9-21 09:02 PM 發表

中國內部的事,自己傾妥就得啦,嘅然台灣都係中國嘅,冇嘢唔可以特別處理嘅,法律以外亦有人情,這件事係牽動很多人的心,成為心結,是不公義的事,必需處理。
有事就大家係中國的,沒事就****1?

本末倒置
條殺人犯喺香港犯法
已經受到法律制裁

佢殺人一案在台灣
係台灣拒絕他入境
接受審查

加上拜耶穌的人渣左右
吹咩!

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:04 PM 發表
觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
收呆灣$嘅仆街八婆你個女實返嚟搵你報仇

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-9-21 08:26 PM 發表
人係呆灣被殺,香港會有乜證據?呆灣玩野你都唔知?一係你收左$幫手玩埋一份!
就算有証據,但根本屬人、屬地原則,香港不能審理。
問題始終係呆灣唔俾陳入境。
而且,陳呢宗案件,與呆灣當時選總統有些少關係。

引用:
原帖由 Coldblade 於 2021-9-21 09:08 PM 發表
其實有冇國家同呆灣有引渡逃犯協議?如果有就帶陳同佳去果個國家再引渡過去杲灣咪得
其實點解一定要引渡形式入境?佢現在是無罪之身?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-9-21 09:09 PM 發表
特首而家啩着搞連任, 邊得閒理呢D嘢
不過, 如果啊爺叫佢搞, 佢又會立刻D初心返晒嚟
"林鄭"呢D咁劣質既人,
我相信有好多香港市民唔想
佢連任做特首呀!

盡快搵"梁振英"做特首仲好呀!

潘媽,啲錢咁快又洗哂啦?今次慳住洗啦!啲金主拉得一個得一個,就黎無老闆啦!
係真心為個女嘅就要求呆灣收人啦,本末倒置,自己親生女死左都唔比佢安息

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]