• 瀏覽: 51,659
  • 回覆: 731
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-9-21 08:23 PM 發表

其實陳同佳可向台灣要求,認罪後在香港受刑,香港政府特事特辦啦,咁做有幾個好處:
1. 陳父及母可探吓兒子,唔駛父母受罪艱難見吓個仔
2. 香港人殺死香港人,無理由要台灣養你陳同佳一世㗎,係番香港食皇家飯合理啲
3. 免晒啲送嚟送去嘅程序喇,快趣入獄等潘母了結心事
4. 陳同佳可盡快受刑,冇理由明明殺咗人認埋罪都唔駛坐監㗎

希望律政處或警方做吓嘢,香港市民被香港市民殺咗,事實已擺在眼前,快啲章顯正 ...
法律都可以特事特辦?

熱賣及精選
佢真係玩死香港未?!

點解唔叫反修例人士解釋呢?
仲有菜婆憑乜嘢唔接收犯人呢?

林鄭就是推出逃犯條例差點下台

林鄭可以做到啲乜嘢? 不如去叫習大大快啲武統台灣好過啦

引用:
原帖由 thcsimon 於 2021-9-21 08:52 PM 發表

算把喇林病同藍屍一樣是忠誠的廢物冇L用😁🤣😆
學湯渣話齋 犯民借隻洗頭艇比管牧同佳仔就解決到問題 犯民依件事上如果願意協助肯定最有用

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-9-21 20:23 發表

其實陳同佳可向台灣要求,認罪後在香港受刑,香港政府特事特辦啦,咁做有幾個好處:
1. 陳父及母可探吓兒子,唔駛父母受罪艱難見吓個仔
2. 香港人殺死香港人,無理由要台灣養你陳同佳一世㗎,係番香港食皇家飯合理啲
3. 免晒啲送嚟送去嘅程序喇,快趣入獄等潘母了結心事
4. 陳同佳可盡快受刑,冇理由明明殺咗人認埋罪都唔駛坐監㗎

希望律政處或警方做吓嘢,香港市民被香港市民殺咗,事實已擺在眼前,快啲章顯正 ...
咁講送去大陸都得啦
根據大陸刑法,只要响大陸拉到人,大陸政府就有權審
咁香港將陳同佳送去大陸,由大陸審
你又肯唔肯先?

去唔去台灣一回事。主要系香港點解人間蒸發咁。無人出講聲乜事

引用:
原帖由 max3350 於 2021-9-21 08:29 PM 發表

暴動時又唔見佢出聲, 唔扺可憐.
佢影響香港人中秋心情

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-9-21 08:09 PM 發表

關香港政府咩事, 去台灣趴趴走講掂佢啦.
又收左台灣錢講嘢

😡

伯母,陳同佳有200萬零1隻黃甴畜支持

引用:
原帖由 montejo 於 2021-9-21 08:53 PM 發表

法律都可以特事特辦?
中國內部的事,自己傾妥就得啦,嘅然台灣都係中國嘅,冇嘢唔可以特別處理嘅,法律以外亦有人情,這件事係牽動很多人的心,成為心結,是不公義的事,必需處理。

件案係台灣發生
台灣要港府交證據?

即係比香港警察去台灣搜證?🤣

雖然我都唔鍾意林鄭,呢單野菜蠢桶有心玩野林鄭又係做唔到d咩喎

不如潘曉穎阿媽自己過台灣省問菜蠢桶想點啦

引用:
原帖由 ABLX90 於 2021-9-21 08:32 PM 發表

依家係呆灣不受理案件,關林鄭何事啊?又入林鄭數? 
x2

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]