• 瀏覽: 82,297
  • 回覆: 731
+8
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:04 PM 發表
觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
有問題應該問菜菜子,或者大力外向宣傳話菜菜子包庇殺人犯。

曉...你老母好很煩

二百萬加一黃狗成功令這殺人犯逍遙法外

又黎個戲子

除非學美國,無論什麼人,在什麼地方,佢都有執法丶審判權

第一次唔會同情受害人嘅家屬

有個咁事非不分嘅老母,怪不得潘曉穎死於非命。

引用:
原帖由 T2. 於 2021-9-21 08:44 PM 發表
尼哥結慢都可以凌駕法例免檢入港拍戲啦,根本係港苦選擇性破壞法治
黃人爭取的!先姦後殺再劫財、火燒活人,都唔洗伏法,小小檢疫何足掛齒?

起台灣殺人要香港俾證據????

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:04 PM 發表
觸發政府修訂《逃犯條例》的台灣殺人案疑犯陳同佳,前年10月因洗黑錢案出獄後,曾公開表明願意赴台自首,但至今近兩年一直未成行,台、港政府多番角力,互批政治操作。
死者潘曉穎母親趁今日(21日)中秋節,透過網上時事媒體發放錄音,指今年是第四個沒有女兒的中秋節,每日仍感到痛心難過,又稱台灣方面要求先收到證據才接收陳同佳,「管牧師如果你真係有心幫阿女(潘曉穎)嘅話,我希望你盡快解開呢個死結。」

她希望事 ...
陳同佳擊發起嘅蝴蝶效應已經好多人代佢坐,所以佢去唔去台灣已經唔重要

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-9-21 08:38 PM 發表
什麼「域外法權」仲好笑,人證物證環境證供全都在台灣,係香港審理點審?
可能大家都以為會好似美國同加拿大咁咁兒戲
其實香港定罪要求好高
連逃犯移交 法庭都話處理唔到境外既證據
又點可能用境外既證據 係香港法律下定罪

引用:

她希望事 ...
你個仆街,當日因為你個女搞到香港暴動大半年,你有冇出嚟講過一句?

引用:
原帖由 j14 於 2021-9-21 08:48 PM 發表
二百萬加一黃狗成功令這殺人犯逍遙法外
沒錯

順便得閒探監

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]